Antena Căutare

Ion Tiriac: Anul viitor o vom duce mai greu. La FMI ne "subjugam" degeaba

Ion Tiriac este de parere ca situatia economica a Romaniei nu se va imbunatati nici anul viitor, dimpotriva, criza se va adanci. Intr-un interviu acordat publicatiei incont.ro, omul de afaceri a declarat ca nu se rezolva nimic prin imprumuturile de la FMI, folosite pentru plata salariilor si pensiilor, doar ne subjugam degeaba pentru alti 10 - 20 de ani

"Daca cineva ar lua 100 - 200 de miliarde si mi-ar promite ca toata infrastructura Romaniei in doi ani e gata si le cheltuieste cum trebuie, da, dar altfel, sa le iei numai sa le dai pentru salarii, asta ma indoiesc, pentru ca la sfarsitul zilei ce faci? Rezolvi o problema de moment si subjugi alti 10 - 20 de ani. Eu nu as face-o", a spus Ion Tiriac.

Omul de afaceri roman a aratat si de ce va dura atat de mult pana ce isi va reveni Romania. "Matematica este foarte simpla: Daca Statele Unite ies, dar al treilea trimestru ma ingrijoreaza foarte mult, dupa sase luni ies complet Germania si Franta, dupa alte sase luni celelalte tari: Anglia, Italia, Austria, tarile nordice si asa mai departe. Si dupa sase luni tarile emerging markets (economiile emergente - n.r.) din estul Europei. Deci daca Statele Unite cad in a doua parte a crizei din nou, adica se afunda, te uiti intre 5 si 10 ani la deflatie, la criza si la nenorocire", a explicat Tiriac.

De asemenea, el este de parere ca bugetul de stat va fi pus in dificultate din cauza lipsei de sprijin a guvernantilor pentru mediul privat. "In doi ani si jumatate niciun guvern nu a facut nimic pentru mine, care platesc 8.000 de oameni. Ala e interesul: sa-mi faca mie ceva, ca sa pot tine oamenii astia, sa nu-i trimit maine dimineata domnului Boc alti 4.000", a mai spus Tiriac pentru publicatia citata.

Sursa: jurnalul.ro

HP cumpara ArcSight pentru 1,5 miliarde de dolari... Alimentele se vor scumpi cu pana la 30 %!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x