Antena Căutare

Isărescu: Trebuie găsită o formulă de compromis între ciclul economic şi ciclul politic

Trebuie făcute eforturi pentru a nu exista discrepanţe în ciclul economic şi ciclul politic, în condiţiile în care România a făcut progrese economice majore în ultimii 20 de ani, a afirmat, luni, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, care a avertizat că a avut loc o explozie a importurilor, ceea ce a adâncit deficitul de cont curent.

Guvernatorul a atras atenţia asupra situaţiei finanţelor publice a şi cerut un compromis între ciclul economic şi cel politic pentru a evita o corecţie mai dură a economiei, potrivit .

”Nu fac parte din categoria celor care cred că ciclul electoral trebuie să se dea după ciclul politic, au altă logică. Dar trebuie să se facă eforturi pentru ca ele să se împace, să nu apară divergenţe, fracturi. Trebuie găsită o formulă de compromis între ciclul economic şi ciclul politic”, a spus guvernatorul, la o conferinţă organizată de Consiliul Concurenţei şi Camera de Comerţ şi Industrie a României.

Isărescu consideră că România a făcut progrese economice remarcabile în ultimii 20 de ani, cu cea mai rapidă convergenţă la media Uniunii Europene din regiune.

El a atras atenţia din nou la situaţia deficitului de cont curent, care a crescut în tandem cu deficitul bugetar şi este estimat să depăşească 5% din produsul intern brut în acest an.

Sursa : news.ro

Piaţa imobiliară: Proprietarii de apartamente vechi încep să simtă presiune pe scăderea preţurilor... Euro a atins un nou nivel record: 4,7729 lei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x