Antena Căutare

Jeffery Franks: "Trecerea Romaniei la euro poate fi amanata, daca nu e pregatita economic"

Adoptarea de catre Romania a monedei europene in 2015 este o tinta foarte ambitioasa, ce poate fi amanata, daca economia nu va fi reformata eficient, a declarat, astazi, intr-o dezbatere televizata, seful delegatiei Fondului Monetar International in Romania, Jeffery Franks.

"Aderarea Romaniei la euro in 2012 este posibila, dar este o tinta foarte ambitioasa. Nu trebuie sa o faca inainte de a fi pregatita. Vedem acum ce probleme intampina tarile care nu au fost pregatite si au aderat. Romania trebuie sa aiba o economie flexibila, reformata eficient. inainte de a trece la moneda europeana. Totusi, mentinerea acestei tinte este buna pentru pastrarea presiunii asupra aplicarii reformelor necesare. Daca acestea nu vor fi gata, aderarea poate fi amanata. Vom vedea"


Seful delegatiei FMI in Romania a adaugat ca Romania trebuie, totusi, sa isi respecte angajamentele fata de Uniunea Europeana in privinta aderarii la moneda europeana.

"Este un angajament luat fata de UE. Daca s-a angajat, acum trebuie sa se pegateasca. Nu trebuie sa o faca inainte de a fi pregatita, insa. Vedem acum ce intampina tarile care nu au fost pregatite. Este necesara o economie flexibila, reformata eficient inainte de a trece", a mai spus oficialul FMI.

sursa: Jurnalul

Vladimir Putin: BCE trebuie sa intervina direct pentru a evita "prabusirea catastrofica" a Italiei... Guvernul vrea sa reduca datoriile companiilor de stat cu 6 miliarde lei. Vezi ce firme ar putea fi "iertate"!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x