Antena Căutare

Joburi pentru absolventi: vezi in ce domenii cresc salariile!

Piata fortei de munca pentru proaspetii absolventi de facultate ramane la fel de dura si anul acesta, relateaza Daily Mail.

Salariile pentru incepatori vor stagna in 2012. Desi nu se vor modifica, salariile din unele domenii sunt mai mari decat cele din alte sectoare de munca.

Sectorul de investitii bancare. Salariile din domeniul investitiilor bancare raman unele dintre cele mai mari care se ofera tinerilor absolventi. Recrutarile din randul proaspetilor absolventi au crescut in acest sector, asa ca si salariile pentru incepatori s-au marit cu 20% in ultimii doi ani.

Drept. Cei care vor sa inceapa o cariera in drept anul acesta au sanse sa primeasca un salariu bun. Marile firme de avocatura vor oferi in 2012 salarii cu 25% mai mari decat in 2007.

Domeniul petrolier si energetic. In tarile europene salariile din acest domeniu ajung la 32.000 de lire anual. Acest sector de activitate se afla pe locul trei in topul celor mai mari salarii oferite incepatorilor.

Media. Posturile din media, precum cele din advertising, pot fi foarte bine platite. Totusi, este mai greu pentru un absolvent sa fie angajat pe o pozitie care sa-i aduca un venit mare.

Consultanta. Pentru incepatori, salariul mediu din acest domeniu este de aproximativ 31.000 de lire.

Sectorul bancar si financiar. Desi suntem in plina criza economica, bancile ofera inca salarii mari pentru cei care abia isi incep cariera.

IT si telecomunicatii. In ultimii ani, aceste domenii s-au dezvoltat foarte mult. Acum, specialistii in IT au unele dintre cele mai mari salarii de pe piata fortei de munca.

Productia bunurilor de consum. Sectorul de productie este unul din putinele in care se prevede o crestere a salariilor in 2012.

Contabilitate. Pentru cei care se descurca bine cu cifrele contabilitatea este un domeniu in care pot face cariera si pot avea si un venit destul de mare.

Industria chimica si farmaceutica. Acestea raman si in 2012 doua domenii care ii platesc bine pe specialistii care acum isi incep cariera.

Inginerie. La nivel european, exista o cerere mare de ingineri, fapt care a dus la cresterea salariilor pentru incepatori.

Exista si unele domenii de care ar trebui sa se fereasca cei care isi doresc un salariu mare la inceput de drum.

Retail. In timp ce salariile bancherilor si avocatilor au crescut destul de mult in ultimii cinci ani, lefurile din retail nu s-au marit decat cu 10%.

Sectorul public. Nu este un moment bun sa lucrezi pentru stat. Salariul mediu pentru bugetari este unul dintre cele mai mici de pe piata.

Foto: hepta.ro

Curentul se scumpeste cu 5%, de la 1 februarie!... INS: Salariul mediu net in noiembrie - 1491 lei. In crestere cu 2,3%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x