Antena Căutare

Legea așteptată de toți românii e gata. Adio bani cheltuiți pentru gaze și curent electric

Legea nr. 167/2018 pentru modificarea şi completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012 a fost promulgată în luna iulie a anului trecut.

Legea nr. 167/2018 pentru modificarea şi completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012 a fost promulgată în luna iulie a anului trecut. Aceasta are prevederi noi care spun că operatorii de conducte de gaze nu vor mai putea refuza racordarea de noi consumatori şi vor fi obligaţi să suporte integral toate costurile .

În termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi, operatorul de transport şi de sistem al gazelor naturale este obligat să revizuiască Codul reţelei astfel încât să corespundă cu prevederile prezentei legi şi cu noile reglementări

Art. 151. -(1) Operatorul de distribuţie sau operatorul de transport şi de sistem nu poate refuza racordarea la sistem şi este obligat să finanţeze lucrările pentru realizarea obiectivelor/conductelor necesare racordării consumatorilor aflaţi în perimetrul sistemului de distribuţie concesionat. Extinderile se realizează în condiţii de eficienţă economică, în conformitate cu reglementările ANRE."

51. La articolul 151, după alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (11), cu următorul cuprins:

"(11) În executarea contractului de concesiune, la solicitarea autorităţilor administraţiei publice locale sau centrale, în baza planurilor de dezvoltare regională sau locală şi de urbanism, operatorul de distribuţie este obligat să asigure dezvoltarea sistemelor de distribuţie şi finanţarea pentru extinderea sistemelor de distribuţie în zona acoperită de contractul de concesiune, respectiv de licenţă, pe care acesta o deţine."

52. La articolul 151, alineatele (2) şi (4) se modifică şi vor avea următorul cuprins:

"(2) Pentru realizarea obiectivelor/conductelor prevăzute la alin. (1), solicitantul poate participa în cotă-parte sau în totalitate la finanţarea iniţială a obiectivelor/conductelor cu fonduri proprii, cu fonduri din bugetele locale şi/sau din bugetul de stat, în condiţiile legii.

Curs BNR 27 februarie. Leul crește azi față de euro, lira, dolar, franc... România a devenit o țintă! Resurse importante au fost descoperite și toată Europa e cu ochii pe noi!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x