Antena Căutare

Semne bune pentru românii care-şi caută un loc de muncă. În 2020, companiile angajează pe salarii și de 5.000 de lei

Pe final de an, patronii duc o luptă intensă pentru recrutarea angajaţilor. Mulţi manageri spun că ar angaja zeci sau chiar sute de persoane, dacă ar avea de unde. De la muncitori necalificaţi pe şantiere, la programatori în companii internaţionale. În toate domeniile este nevoie de forţă de muncă. De altfel, în 2020, creşterea numărului de angajaţi este principala preocupare a firmelor.

Semne bune pentru românii care-şi caută un loc de muncă. În 2020, companiile angajează pe salarii și de 5.000 de lei Galerie
Deficit de personal, în România

Mai bine de jumătate dintre angajatorii din România vor să îşi crească numărul salariaţilor în 2020, în medie cu 11 la sută, potrivit unui studiu. Dincolo de statistici, nevoia de personal este mult mai mare, spun managerii.

Salarii de până la 3.000 de euro în IT

La fel de bogată este şi oferta altor companii de IT şi comunicaţii. O persoană la început de carieră poate să câştige, într-o astfel de firmă, în jur de 500 de euro. Venitul unui expert ajunge însă şi la 3.000 de euro. Doar că, pentru cei mai mulţi angajaţi, banii nu sunt singurul motiv pentru care ar rămâne într-o firmă.

Nu doar corporaţiile duc lipsă de angajaţi. În restaurante şi hoteluri, patronii îi înlocuiesc pe cei care pleacă în afară, pe salarii mai mari, cu absolveţi ai şcolilor de profil.

Un bucătar începător primeşte în jur de 1.800 de lei pe lună, dar, odată cu experienţa, salariul lui se poate dubla. Dacă aruncăm o privire şi pe marile şantiere din ţară, observăm că şi acolo angajatorii caută disperaţi muncitori.

Un muncitor necalificat primeşte puţin peste 2.300 de lei net pe lună. În topul angajatorilor în 2020 se află şi firmele din domeniul auto, dar şi cele din retail. Datele oficiale arată că România are 260 de mii de şomeri

E oficial! Se ieftinesc carburanții. Prețurile la pompă se vor micșora semnificativ: "Vor fi și benzinării cu 5 lei... Țiriac a fost detronat! Fostul tenismen nu mai e cel mai bogat om din România! Cine l-a întrecut...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x