Antena Căutare

Lovitură pentru românii cu rate la bănci! Ce schimbare uriașă anunță specialiștii

vVeste nu tocmai bună pentru cei care plătesc chirie sau rate la bănci! Specialiștii au anunțat ce lovitură grea îi așteaptă pe români, în perioada următoare. 

Lovitură pentru românii cu rate la bănci! Ce schimbare uriașă anunță specialiștii Galerie
Lovitură pentru românii cu rate la bănci! Ce schimbare uriașă anunță specialiștii economici

Veste nu tocmai bună pentru cei care plătesc chirie sau rate la bănci! Specialiștii au anunțat ce lovitură grea îi așteaptă pe români, în perioada următoare.

Analiştii financiari estimează o depreciere a monedei naţionale în raport cu euro în următoarele 12 luni, până la 4,8462 lei/euro, potrivit unui sondaj CFA România.

Rata anticipată a inflaţiei pentru orizontul de 12 luni (martie 2020/martie 2019) a înregistrat o valoare medie de 3,72%.

CUM SUNT AFECTAȚI ROMÂNII DE CURSUL EURO

Astfel, dacă ceea ce au anticipat specialiștii economici devine adevărat, atunci pe români îi așteaptă cheltuieli mai mari.

Sunt afectați de această depreciere a monedei românești cei care trimit bani în țară, cei care trebuie să plătească ratele sau chiriile în euro și cei care vor să cumpere euro.

Lovitură pentru românii cu rate la bănci! Ce schimbare uriașă anunță specialiștii

CE ESTE INDICATORUL CFA ROMÂNIA

Indicatorul CFA România de Încredere Macroeconomică a fost lansat de către CFA România în luna mai 2011 şi reprezintă un indicator prin intermediul căruia asociaţia doreşte să cuantifice anticipaţiile analiştilor financiari cu privire la activitatea economică în România pentru un orizont de timp de un an. De asemenea, sondajul în baza căruia este calculat Indicatorul include şi întrebări referitoare la evaluarea condiţiilor curente macroeconomice.

Indicatorul de Încredere Macroeconomică ia valori între 0 (lipsa încrederii) şi 100 (încredere deplină în economia românească) şi este calculat pe baza a 6 întrebări cu privire la condiţiile curente (referitoare la mediul de afaceri şi piaţa muncii) şi anticipaţiile, pentru un orizont de timp de un an pentru mediul de afaceri, piaţa muncii, evoluţia venitului personal la nivel de economie şi evoluţia averii personale la nivel de economie.

Sondajul evaluează şi anticipaţiile, tot pentru un orizont de timp de un an, pentru rata inflaţiei, ratele de dobândă, cursul de schimb EUR/RON, indicele bursier BET, condiţiile macroeconomice globale şi preţul petrolului.

Loto 6 din 49. Câți bani îți ia statul la plata câștigurilor... Curs valutar euro 26 martie 2019. Cât este euro azi la casele de schimb...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x