Antena Căutare

Media: Crestere de peste 15% a pietei advertisingului online

Piata autohtona a publicitatii online va creste in 2010 cu peste 15%, fiind voci care afirma ca se asteapta chiar dublarea volumului din 2009, pana la nivelul de 30 de milioane de euro. Din aceasta, retelele sociale isi vor „adjudeca” doua-trei milioane de euro, potrivit specialistilor. Lideri la audienta in mediul online, retelele sociale precum Hi5, Facebook si Neogen cauta acum sa transforme milioanele de utilizatori in milioane de euro.

Cea mai recenta editie a studiului ROADS („Romanian Online Advertising Study") realizat de IAB Romania si Price­waterhouseCoopers Romania arata ca valoarea totala a pietei de publicitate on­line in Romania a fost in 2009 de 65.191.801 lei (15,4 milioane de euro la cursul mediu din 2009).

Raportat la 2008, publicitatea online a inregistrat o scadere de 10%, cel mai putin comparativ cu ce­lelalte medii si cu intreaga piata de pu­blicitate. Editia pe al doilea semestru a studiului ROADS arata ca piata de publi­citate online si-a revenit pe finalul anului 2009, iar in 2010 ne putem astepta chiar la o crestere, adica la depasirea totalului pe anul trecut, a declarat Cristian Petriceanu, presedinte al IAB Romania.

Optimism privind evolutia afacerilor

Dupa primul trimestru parerile sunt impartite in privinta evolutiei pietei de publicitate online. Oficialii Intact Interac­tive declara ca se observa o usoara crestere fata de aceeasi perioada din 2009. Pentru acest an reprezentantii Intact Interactive cred ca piata publicitatii online va creste cu 15% fata de nivelul inregistrat in 2009.

Ceva mai optimisti sunt reprezentantii com­paniilor Httpool si AdEvolution. Lau­rentiu Pop considera ca piata de pu­blicitate online va ajunge la 30 de mi­li­oane de euro in 2010, suma care include bugetele de display, de performance pe retelele de site-uri din Romania, de pu­blicitate contextuala si predictiv comportamentala. Aceeasi suma este indicata si de Val Voicu pentru anul acesta.

Tot articolul, in Financiarul

In pofida recesiunii, top managerii nu lasa din pretentiile salariale... Evaziune fiscala de 5 miliarde de euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x