Antena Căutare

Mihai-Razvan Ungureanu: "Romania este tara cu cea mai mica absorbtie de fonduri comunitare din UE"

Premierul Mihai-Razvan Ungureanu a declarat, astazi, ca Romania este tara cu cea mai mica absorbtie de fonduri comunitare din UE, informeaza Mediafax. El a convocat, joi, comitetul interministerial pentru a analiza masurile necesare in plan legislativ si administrativ prin care sa fie imbunatatita absorbtia fondurilor europene.

Ungureanu afirma ca acest lucru e o realitate care nu poate fi negata si care trebuie schimbata prin corectarea deficientelor, pornind de la relationarea cu beneficiarii si pana la rapiditatea de procesare a cererilor acestora.

"Suntem tara cu cea mai mica absorbtie din Uniunea Europeana. Este o realitate pe care nu o putem nega si pe care avem obligatia sa o schimbam. Trebuie corectate deficientele de ordin structural, pornind de la relationarea cu beneficiarii si pana la rapiditatea cu care sunt procesate cererile acestora. Va cer sa va asigurati ca asupra oamenilor cu care lucrati nu planeaza nicio suspiciune de coruptie", a spus Ungureanu membrilor comitetului.


Potrivit datelor prezentate de ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, Romania a absorbit, pana la data de 10 februarie, o suma de 1,211 miliarde euro fonduri structurale si de coeziune, reprezentand 6,3% din alocarea pentru obiectivul convergenta.

Premierul Mihai-Razvan Ungureanu a cerut simplificarea procedurilor de verificare a cererilor de rambursare, finalizarea procesului de standardizare a documentelor de achizitie publica si accelerarea procesului de consolidare a capacitatii administrative la nivelul autoritatilor de management.

foto: Intact Images

Grecia risca falimentul! "Troica" a amanat acordarea ajutorului financiar... Premierul Mihai-Razvan Ungureanu l-a invitat pe Jeffrey Franks la o intalnire pe teme economice...
Horoscopul dragostei pentru luna iunie 2023. Peștii ar putea fi ceruți în căsătorie
Previziunile astrale oferă anumită posibilități, iar horoscopul dragostei pentru luna iunie...
Horoscopul zilei de 2 iunie 2023. Racii sunt sfătuiți să fie mai romantici. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 2 iunie 2023 spune că Racii sunt sfătuiți să fie mai romantici, iar...
Parteneri
Ștrudel cu cireșe și scorțișoară. Desert simplu și delicios, de vară
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x