Antena Căutare

Ministerul Finantelor a imprumutat 1,27 mld. lei

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a atras, astazi, 1,27 miliarde de lei de la bancile comerciale, prin doua licitatii de vanzare de obligatiuni cu maturitati de trei si, respectiv, cinci ani.

Prin licitatia de obligatiuni cu maturitate la trei ani, Finantele au atras 775,1 milioane de lei, la un randament de 7,11%, usor sub valoarea programata de 800 milioane de lei.

De asemenea, prin redeschiderea unei emisiuni de obligatiuni cu scadenta la cinci ani, Trezoreria s-a imprumutat cu 500 milioane de lei, in linie cu suma programata, la un randament mediu de 7,16%, similar cu cel platit in cadrul ultimei operatiuni de acelasi tip.

Urmatoarea licitatie va avea loc luni, 7 februarie, cand Trezoreria vrea sa emita certificate de trezorerie cu scadenta la un an, de 1,5 miliarde de lei.

In februarie, Finantele intentioneaza sa vanda obligatiuni si certificate de trezorerie de 5,4 miliarde de lei, prin sase licitatii.

Sursa: Financiarul

65 de milioane de euro pentru marcaje rutiere... Insolventa, arma des folosita de clienti impotriva dezvoltatorilor neseriosi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x