Antena Căutare

Ministerul Transporturilor promite 100 km de autostrada in 2011

Dupa ce, in 2010, Anca Boagiu si Emil Boc au reusit cu greu sa inaugureze 12 kilometri din Autostrada Transilvania, anul acesta ni se promit peste 100 de kilometri de autostrada. Asta ar insemna ca intr-un singur an sa se construiasca o treime din numarul total de kilometri de autostrada, finalizati in ultimii 40 de ani.

In ultimii doi ani, in Romania au fost finalizati doar 54 de kilometri de autostrada. Mai exact, 42 de kilometri din Autostrada Transilvania in 2009 si inca 12 kilometri in 2010. Cu toate acestea, Guvernul se lauda cu 100 de kilometri de autostrada pentru ca pune la socoteala si centurile ocolitoare.

Ca la inceputul fiecarui an, Ministerul Transporturilor face noi promisiuni. Anul acesta ar trebui sa putem circula pe inca 80 de kilometri de autostrada.

Astfel, tronsoamele Arad - Timisoara si Cernavoda - Constanta ale coridorului patru ar trebui finalizate in urmatoarele 12 luni. In plus, si centurile ocolitoare ale oraselor Arad si Constanta.

Romania are peste 330 de kilometri de autostrada. 116 kilometri realizati in 2011, inseamna ca Ministerul Transporturilor va face intr-un an o treime din cat a construit in ultimii 40 de ani. Si nu ar fi singura performanta.

In urmatorii ani, Ministerul Transporturilor vrea sa inceapa lucrul la peste 400 de kilometri de autostrazi si variante ocolitoare, in valoare de trei miliarde de euro.

Sursa: Jurnalul National

De ce mai are nevoie statul de un acord cu FMI?... ANCHETA: Compania de Drumuri greseste ca sa-si plateasca clientela...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x