Antena Căutare

Ministrul Comunicatiilor recunoaste: Gradul de absorbtie a fondurilor europene, rusinos de mic

Razvan Mustea, ministrul Comunicatiilor, a declarat ca gradul de absorbtie a fondurilor europene atrase de ministerul sau, de numai 9,3%, este rusinos. El a adaugat ca vrea sa sprijine IMM-urile din IT&C sa patrunda pe piata americana, pe care o vede drept "closca cu puii de aur".

"Se poate mai rau de atat? Unii ar spune ca da. Eu as spune ca acest grad de absorbtie este rusinos. Trebuie sa recunoastem ca s-au cladit vrafuri de proiecte care nici nu au adus locuri de munca si nici bani in economie", a declarat ministrul.

De asemenea, potrivit lui Razvan Mustea "contributia sectorului IT&C la PIB a fost de 5% in 2010, adica aproximativ 13,2 miliarde de dolari. Este o bila alba. Industria IT este singura care a inregistrat crestere pe perioada crizei. Cifrele de la Ministerul Comunicatiilor arata ca in primul trimestru din 2011 cresterea a fost de 27% pe sectorul IT, crestere care ne situeaza pe locul 3 in Europa. Si mediul on line a inregistrat cresteri spectaculoase", adaugand ca "bila neagra a sectorului este managementul banilor europeni".

Foto: Intactimages

Vezi calendarul Guvern-FMI al scumpirii energiei electrice!... Oltchim, Romarm si Hidroelectrica, primele companii de stat cu management privat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x