Antena Căutare

Moody's a retrogradat ratingul Belgiei

Agentia de evaluare Moody's a redus ratingul Belgiei cu doua trepte, la Aa3, conform AFP.

Agentia a invocat deteriorarea conditiilor de finantare pentru statele din zona euro, riscurile pentru cresterea economiei belgiene si costul bugetar pe care l-ar putea avea salvarea unor banci, printre care si Dexia.

Fragilitatea pietelor datoriei publice este din ce in ce mai acuzata si are sanse mici sa inceteze intr-un viitor apropiat. Aceasta inseamna un potential crescut de tensiuni privind finantarea tarilor din zona euro cu o datorie publica si a nevoilor de refinantare ca a Belgiei", a precizat agentia intr-un comunicat.

Al doilea motiv al deciziei este marirea considerabila a riscurilor pe termen mediu pentru cresterea economica, dincolo de orice ajustare ciclica normala, in mica economie belgiana, foarte deschisa", a continuat agentia.

In final, agentia mentioneaza si „aparitia unor noi riscuri care creeaza o incertitudine mai mare cu privire la implicatiile angajamentelor conditionate in favoarea sectorului bancar pentru finantele statului".

Perspectiva pentru Belgia este negativa, ceea ce inseamna ca agentia ar putea reduce din nou ratingul.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages / EPA

FMI si UE au intrerupt negocierile cu Ungaria... Dupa 18 ani: Rusia, acceptata in Organizatia Mondiala a Comertului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x