Antena Căutare

Negocierile cu FMI se incheie astazi

Negocierile cu Fondul Monetar Internaţional se apropie de final, astazi urmand sa se desfasoare ultima runda de discutii in reprezentantii Fondului si cei ai sindicatelor.

Negocierile cu FMI sunt aproape de final, iar prognozele economice pentru acest an arata mai rau decat se asteptau guvernantii si expertii fondului.

Premierul a gasit cauzele in alte parţi decat in deciziile luate de Palatul Victoria. Seful Guvernul a dat asigurari ca Romania se va incadra anul acesta in tinta de deficit bugetar de 6,8% din PIB. Mai mult, premierul a anuntat ca nu s-a luat pana acum in calcul un nou acord cu FMI.

Un alt capitol la care România are carente foarte mari este absorbtia fondurilor europene. Din 35 de miliarde de euro disponibili, Guvernul Boc a reusit sa absoarba doar 38 milioane de euro.

Cu toate acestea, reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu considera ca tara noastra ar putea iesi la anul din recesiune. Economia ar putea sa crească suficient ca sa nu mai fie nevoie de alte taieri de salarii sau concedieri, estimeaza specialistii FMI.

Jeffrey Franks si Sebastian Vladescu se intalnesc la Finante... O parte din dosarele pentru ajutoare sociale sunt suspecte de frauda...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x