Antena Căutare

Netopia Payments anunţă o creştere cu peste 40% în 2019 a numărului tranzacţiilor online. Cea mai mare tranzacţie procesată anul trecut a fost de 24.500 euro, în achitarea unui pachet turistic

Netopia Payments, cel mai mare procesator de plăţi electronice din România, a înregistrat o creştere cu 41% a numărului de tranzacţii digitale procesate în 2019 faţă de anul precedent, astfel, compania a procesat lunar anul trecut peste 2 de milioane de tranzacţii online cu cardul sau prin SMS.

Compania a depăşit în 2019 pragul de 15.000 de comercianţi parteneri. De asemenea, 550.000 de utilizatori unici fac lunar diverse plăţi online, prin intermediul serviciilor furnizate, spun reprezentanţii companiei.

În 2019, valoarea medie a tranzacţiei a înregistrat o scădere de aproximativ 15% comparativ cu anul anterior, datorită diversificării serviciilor şi produselor care pot fi achitate în prezent online.

”Cea mai mare tranzacţie procesată de Netopia Payments anul trecut a fost în valoare de circa 24.500 euro şi a constat în achitarea unui pachet de servicii turistice”, adaugă ei.

În topul categoriilor de produse şi servicii pentru care românii au făcut plăţi digitale cu cardul anul trecut, au fost: turism, evenimente, home&deco, plata facturilor pentru utilităţi şi shared mobility solutions.

”De la an la an observăm o creştere semnificativă a numărului de tranzacţii online, ceea ce indică o consolidare a pieţei în această direcţie. Mai îmbucurător este faptul că cei mai mulţi dintre utilizatori aleg să facă plăţile de zi cu zi de pe propriile smartphone-uri, ceea ce le asigură o rapiditate mai mare în achiziţionarea serviciilor sau produselor dorite. Pentru anul în curs, vizăm atât creşterea numărului de comercianţi înrolaţi în platforma noastră, cât şi a numărului de utilizatori care aleg plata online şi ne dorim ca acest lucru să devină un obicei constant în viaţa cotidiană a românilor”, a declarat Antonio Eram, CEO şi fondator al Netopia Payments.

Din datele companiei, aproximativ 62% din totalul tranzacţiilor procesate anul trecut au fost realizate de pe dispozitive mobile, comparativ cu un procent de 38% dintre clienţii finali care au ales desktop-ul pentru plăţile online. Dintre cei care au efectuat tranzacţii de pe mobil, circa 75% au folosit un dispozitiv cu sistem de operare Android şi 25% un sistem de operare iOS.

Potrivit Netopia Payments, 42% din totalul tranzacţiilor realizate anul trecut au fost făcute de persoane cu vârsta cuprinsă între 25 şi 34 de ani, urmaţi de segmentul de vârstă 35-44 ani (26%) şi de tinerii cu vârsta între 18-24 de ani (12,5%). Plăţile online au fost realizate în majoritate de către bărbaţi, cu o pondere de 72,5% din total.

În ceea ce priveşte topul regiunilor care au generat cele mai multe tranzacţii în 2019, pe primul loc se află Bucureşti cu peste 43%, urmat de judeţele Cluj cu 11%, Timiş (7,5%), Braşov (6%), Iaşi cu peste 4% şi Sibiu cu 2,5%.

Netopia Payments este cel mai mare procesator de plăţi electronice de pe piaţa locală, companie 100% românească. În prezent, peste 15.000 de comercianţi folosesc serviciile şi soluţiile companiei: plăţi mobile, tranzacţii online cu carduri bancare, Bitcoin sau prin SMS.


Sursa : news.ro

Cresc salariile românilor! Ce condiție trebuie să îndeplinești ca să iei mai mulți bani... Consiliul Concurenţei a aplicat anul trecut amenzi totale de 96,43 milioane lei, din care companiile au recunoscut 30%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x