Antena Căutare

Noul Guvern promite că menţine mărirea pensiilor la 1 septembrie 2020: „Vom respecta legislaţia în vigoare şi orice creştere"

Noul Guvern va menţine punctul de pensie conform prevederilor legale, cu mărirea corespunzătoare de la 1 septembrie 2020, a declarat miercuri ministrul propus pentru Muncă şi Protecţie Socială, Victoria Violeta Alexandru, în timpul audierilor din Comisiile reunite de Muncă şi Egalitate de Şanse ale Parlamentului.

„Vom respecta legislaţia în vigoare şi orice creştere în ceea ce priveşte salarizarea o vom discuta cu partenerii sociali. Da, vom menţine punctul de pensie aşa cum prevede legea, cu mărirea corespunzătoare de la 1 septembrie anul viitor”, a afirmat ministrul propus al Muncii şi Protecţiei Sociale.

Violeta Alexandru, propusă la Ministerul Muncii, este al treilea ministru cu aviz negativ în comisiile parlamentare. Violeta Alexandru a avut 29 de voturi ”împoitrivă”, 22 „pentru” şi o abţinere. Şi Florin Cîţu, ministrul propus pentru finanţe în guvernul lui Ludovic Orban, a declarat marţi seară la Digi24 că nu ia încalcul amânarea calendarului de mărire a pensiilor în 2020, prevăzut de Legea pensiilor promovată de PSD.

Legea prevede o creştere de 40% a pensiilor în septembrie 2020.

ANCOM propune tariful de utilizare a frecvenţelor radio pentru anumite aplicaţii specifice unor evenimente speciale... Rezerva Federală a SUA a redus dobânda de referinţă cu un sfert de punct procentual, dar a indicat că va urma o pauză...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x