Antena Căutare

Oltchim, scos de pe bursa - Actiunile erau in crestere cu 8%

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a oprit actiunile Oltchim (OLT) de la tranzactionare cu un minut inainte de termenul pana la care OPSPI a primit oferte pentru privatizarea combinatului chimic din Ramnicu-Valcea. BVB a suspendat la ora 11:59 actiunile pentru asigurarea accesului egal la informatie. La momentul opririi de la tranzactionare, actiunile Oltchim erau in crestere cu 8,1%, la 0,7675 lei.

Privatizarea Oltchim va fi amantata cateva zile, a anuntat, luni, seful OPSPI, Remus Vulpescu. Astfel, ofertele vor putea fi depuse pana joi, 20 septembrie. Patru firme au facut oferte pentru preluarea combinatului chimic. Doi dintre participanti au depus contestatii.

OPSPI a primit luni oferte de la omul de afaceri Stefan Vuza, reprezentantii companiei PCC SE, inregistrata in Germania, si de la presedintele PP-DD, Dan Diaconescu.

In urma cu trei saptamani Guvernul a schimbat strategia de privatizare a Oltchim, prin vanzarea in procedura colectiva a pachetului de actiuni detinut de stat, respectiv 54,6% din capitalul social, si a creantelor Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) si Electrica SA, reprezentand 1,8 miliarde lei sau 56% din datoriile companiei.

Privatizarea Oltchim a fost amanata pana pe 20 septembrie... Topul superbogatilor din Europa: Romania, pe locul 26 din 45 ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x