Antena Căutare

OPEC a convenit o reducere mai accentuată a producţiei de petrol, cea mai mare după 2008, dar are nevoie de acordul Rusiei

OPEC a convenit joi să impună o reducere mai accentuată a producţiei de petrol, cea mai mare după criza financiară din 2008, pentru susţinerea preţurilor, creând condiţiile pentru a discuta cu Rusia, care nu a acceptat încă acest plan, transmite Reuters.

Organizaţia formată din 14 membri, în frunte cu Arabia Saudită, a decis joi să reducă producţia de petrol cu 1,5 milioane de barili pe zi, în trimestrul doi al acestui an.

OPEC a adăugat că va reanaliza această măsură la viitoarea sa reuniune, din 9 iunie.

Reducerile propuse, care se afla la nivelul superior al aşteptărilor analiştilor, ar depinde de acordul Rusiei.

Acest lucru înseamnă că traderii de pe piaţa energiei îşi vor îndrepta atenţia către o întâlnire în formatul OPEC+, care include şi producători din afara organizaţiei, între care Rusia, care va avea loc vineri.

Înaintea reuniunii OPEC+, analiştii sunt îngrijoraţi pentru că interesul Rusiei pentru o reducere mai amplă a producţiei de petrol a părut incert în ultimele săptămâni.

Preţul petrolului Brent a inversat creşterile iniţiale de joi, coborând cu 1,9%, la 50,18 dolari pe baril.

Cotaţia petrolului american WTI a scăzut cu 1,6%, la 46,07 dolari pe baril.

La scurt timp după încheierea întâlnirii de joi, ministrul iranian al Petrolului, Bijan Zanganeh, a declarat că Teheranul este exceptat de la reducerea propusă.

Sursa : news.ro

Indicii de pe Wall Street au revenit joi pe scădere, ştergând majoritatea creşterilor din şedinţa precedentă... Rusia a anulat ediţia din acest an a Forumului Economic Internaţional de la Sankt Petersburg, din cauza coronavirusului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x