Antena Căutare

OTP ofera relaxarea platilor la creditele in franci elvetieni cu pana la 30%

OTP Bank a anuntat astazi ca ofera clientilor care au credite in franci elvetieni posibilitatea de a beneficia atat de o reducere cu 1% a dobanzii pe un interval de sase luni pana la doi ani, cat si de amanarea platii principalului pe un termen de pana la doi ani.

Orice client va solicita aceste facilitati le va primi, trebuie doar sa vina la banca. Cumularea celor doua masuri duce, pe medie, la o relaxare a platilor de 20%-30%", a declarat Gabriel Cretu, director executiv Vanzari si Retea la OTP Bank Romania.

Banca estimeaza pentru urmatoarele sase luni o corectie dupa aprecierea foarte puternica a francului elvetian.

"Speram ca rata de schimb sa revina in intervalul 1,2-1,3 franci pe euro in urmatoarele trei luni. Daca banca centrala a Elvetiei a indicat acest target, pe asta mizam si noi, deocamdata nu suntem mai optimisti", a mai spus Cretu.

Rata de neperformanta pe creditele ipotecare in franci elvetieni este similara celei inregistrate la creditele in euro, dar, avand in vedere aprecierea foarte rapida a francului, banca a decis sa adopte masuri de prevenire a unor eventuale probleme majore pe acest segment.

13.800 de clienti OTP au contractat credite ipotecare in franci elvetieni, ceea ce inseamna 70% din portofoliul total. Aprecierea francului a dus valoarea totala a creditelor in aceasta moneda la 80% din suma acordata de banca sub forma creditelor ipotecare.

Creditele cu intarzieri la plata de peste 90 de zile reprezinta, ca valoare, 8% din totalul imprumuturilor ipotecare in franci, iar in functie de numar, 4%.

Sursa: Financiarul

Petrom arunca sageti catre ministrul Ariton pentru esecul ofertei de pe bursa... Ialomitianu executa ordinul lui Basescu: la loc comanda cu reducerea CAS pentru angajatori...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x