Antena Căutare

Piata auto trece din marsarier, in viteza intai

Inmatricularile de masini noi au crescut in martie cu 51% fata de februarie, la 4.027 unitati, potrivit datelor Directiei Regim Permise Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Iar in ceea ce priveste second-hand-ul, piata pare destul de stabila, chiar in usoara crestere. Comparativ cu 2009 insa, situatia ramane sumbra.

Dupa un inceput de an dezastruos, in martie, vanzarile de masini noi au reintrat pe panta ascendenta. Procentul de crestere (51%) pare mare, la prima vedere. Dar nu este!

Daca avem in vedere numarul inmatricularilor in valoare absoluta, de numai 4.027 unitati, si il punem in balanta cu cifrele inregistrate anul trecut, rezulta o scadere cu 50%. Asta ca sa nu mai vorbim de situatiile din alti ani cand, intr-o luna, se vindeau peste 30.000 de masini. Speranta moare ultima insa, iar importatorii si dealerii spera sa revina, cat de curand, pe linia de plutire.

Un ajutor vine si din partea programului Rabla 2010, prin care se pot utiliza pana la trei vouchere pentru achizitionarea unui automobil nou.


Dacia isi pastreaza pozitia de lider
Potrivit statisticilor DRPCIV, in martie, au fost inmatriculate 836 de Dacii, ceea ce inseamna ca producatorul autohton isi pastreaza pozitia de lider pe piata, chiar daca, in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, vanzarile i s-au prabusit cu 56%. Locul doi revine Volkswagen, cu 477 unitati, iar cel de-al treilea, Ford, cu 396 masini inscrise.

Interesant, Renault a ajuns pe locul 5 al topului celor mai bine vandute marci, cu 330 automobile inmatriculate, imediat in spatele Skoda (362).

Second-ul se mentine
13.060 de masini la mana a doua au fost inregistrate in martie 2009, ceea ce inseamna ca acest tip de comert inca functioneaza bine.

Cea mai apreciata marca second este Volkswagen, nu mai putin de 3.542 de romani optand pentru un astfel de model. Loc al doilea in "Top second" apartine Opel, cu 3.369 de unitati, iar cel de-al treilea, Ford (1.313 masini).

La categoria masini second de lux, conduce detasat Audi (913 unitati), urmat de BMW, cu 644 de masini.

Nebunie: In camping la REMAT!... Primul gigant iese din criza. GM returneaza imprumuturile si investeste din nou...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x