Antena Căutare

Plafonarea salariilor profesorilor, atacata la CCR

FSLI va ataca la Curtea Constitutionala actul normativ prin care Guvernul vrea sa plafoneze salariile profesorilor, a declarat, vineri, secretarul general al federatiei, Liviu Marian Pop.

Potrivit lui Pop, prin actul normativ pe care Guvernul doreste sa il inainteze se urmareste scaderea salariilor cu 33% pentru cadrele didactice care au castigat in instanta, iar pentru toate celelalte care urmeaza sa castige aceste drepturi salariale, acestea "sa fie sterse cu buretele".

"Romania nu are bani sa plateasca majorarile salariale ale profesorilor. Trebuie sa venim cu un act normativ care sa spuna ca atat poate tara sa plateasca pentru profesori", a declarat prim-ministrul Emil Boc, joi, la Guvern.

Premierul a explicat ca la momentul actual in Romania exista profesori care au salarii majorate si cu 50% pe langa cresterea de 15% din octombrie, in timp ce altii nu beneficiaza de acelasi cuantum. Acesta a explicat ca, desi ideal ar fi ca Romania sa aiba resurse mai mari, acest lucru nu este posibil momentan.

La randul sau, liderul PSD Victor Ponta spune ca va depune plangere penala daca Guvernul va elabora actul normativ.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

Rezervele BNR au crescut in luna martie cu circa 700 de milioane de euro... BNR „tinteste“ si datoria externa si elibereaza in piata 1-1,5 miliarde de euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x