Antena Căutare

Politele Casco au scazut cu 24%

La finalul trimestrului III, asigu­ra­torii din cadrul UNSAR, asociatie profesionala care acopera 95% din piata locala, au inregistrat un volum de prime subcrise mai mic cu 5,7% comparativ cu rezultatul din perioada similara a anului trecut. Cea mai afectata clasa de asigurari, potrivit aces­tora, este cea aferenta politelor Casco.

Cele 23 de companii membre ale Uniu­nii Nationale a Societatilor de Asi­gurare si Reasigurare din Romania (UNSAR) au realizat, in primele noua luni, un volum de prime brute subscrise de 5,9 miliarde de lei, in scadere cu 5,7% fata de rezultatele inregistrate in inter­valul ianuarie-septembrie 2009.

Pe segmentul asigurarilor generale, pri­mele au scazut cu 7,5%, la 4,9 miliarde de lei, in timp ce veniturile din polite de viata au crescut cu peste 4% comparativ cu intervalul ianuarie-septembrie 2009, la peste un miliard de lei.

Aceasta evolutie a fost sustinuta de avansul cu 43% inregistrat pe clasa asigu­rarilor de viata si anuitatilor legate de fonduri de investitii. Cea mai afectata cla­sa de asigurari, potrivit raportarilor mem­brilor UNSAR, este cea aferenta poli­telor Casco, unde subscrierile au scazut cu aproape 24%, la 1,9 miliarde de lei", arata UNSAR.

De altfel, rezultatele inre­gistrate pe clasa de asigurari Casco sunt cauzate de declinul industriei de lea­sing, precum si de segmentul credi­telor pentru achizitionarea de autotu­risme.

O imagine din ce in ce mai sumbra

Directorul general al Uniunii, Flo­ren­­tina Almajanu, a precizat ieri ca as­i­gu­rarile CASCO si RCA au adus aproape 80% din subscrierile segmentului de asi­gurari generale.

„Subscrierile com­pa­nii­lor de asigurari generale sunt de­pen­dente de aceste tipuri de asi­gurari, ceea ce a condus la o schimbare a strategiilor de vanzare si de subscriere, mai ales in con­ditiile in care volumul des­pagu­biri­lor platite este in crestere. Pe segmentul Cas­co, de exemplu, nivelul daunelor pla­tite a fost aproape egal cu cel al primelor subscrise. Iar daca adau­gam si rezervele constituite pentru dau­ne avizate si neavizate, atunci imaginea acestui segment de piata este din ce in ce mai sumbra", a aratat Florentina Almajanu.

Tot articolul, in Financiarul

Noua Lege a salarizarii: Sporurile, maximum 30% din venitul de baza... Dotati cu masini de lux: Criza ocoleste ministerele!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x