Antena Căutare

Posta Romana, amendata cu 24 mil. de euro de Consiliul Concurentei

Posta Romana a fost amendata cu aproape 24 de milioane de euro de catre Consiliul Concurentei. Amenda reprezinta 7% din cifra de afaceri a institutiei. Posta Romana este acuzata de incalcarea regulilor de concurenta nationale si comunitare, potrivit unor surse oficiale.

In urma cu o saptamana, autoritatea de reglementare a anuntat finalizarea unei investigatii privind o posibila incalcare a regulilor de concurenta de catre Compania Nationala Posta Romana. Investigatia CC a urmarit doua posibile incalcari ale legii privind abuzul de pozitie dominanta al CNPR.

"Este vorba de acordarea unui tratament preferential companiei Infopress Group si aplicarea unor reduceri tarifare intr-un mod discriminatoriu anumitor beneficiari pentru prestarea de servicii postale standard de corespondenta comerciala si Infadres (serviciu care se refera la expedierea de publicitate prin posta adresata pe piata interna)", arata CC saptamana trecuta.

Reprezentantii Postei Romane au mentionat ca isi vor face public punctul de vedere cu privire la aceasta sanctiune dupa ce vor primi decizia CC. "Posta Romana nu a primit o instiintare oficiala de la Consiliul Concurentei cu privire la aplicarea unei amenzi. Dupa ce vom primi instiintarea, conducerea Postei Romane va face publica o pozitie oficiala", a informat biroul de presa al companiei.

Anul trecut, Posta Romana a avut o cifra de afaceri de 1,44 miliarde de lei (aproape 340 milioane euro, la cursul mediu anuntat de BNR). Astfel, sanctiunea aplicata reprezinta 7% din cifra de afaceri. Amenda maxima care putea fi aplicata era de 10% din cifra de afaceri.

CNPR este cel mai mare operator postal din Romania, aflandu-se sub controlul Ministerului Comunicatiilor (75%) si a Fondului Proprietatea (25%.).

Publicitatea online a urcat la 42 milioane de lei in S1, in crestere cu 65%... Salariul minim in mediul privat: 700 de lei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x