Căutare Live

Preţurile petrolului au închis miercuri în scădere. AIE: şocul pandemiei de coronavirus se va resimţi în lanţurile de aprovizionare

Preţurile petrolului au scăzut miercuri, în prima zi de tranzaţionare a lunii aprilie, iar Agenţia Internaţională pentru Energie (AIE) a avertizat că şocul provocat de pandemia de coronavirus se va resimţi, prin intermediul lanţurilor de aprovizionare cu petrol, în alte zone ale sectorului energiei, transmite Reuters.

Preţurile petrolului au scăzut din cauza pandemiei care a redus consumul de carburanţi la nivel mondial, iar presiuni suplimentare au fost generate de incapacitatea OPEC şi a Rusiei de a extinde acordul de limitare a producţiei de ţiţei.

Miercuri, cotaţiile petrolului au scăzut pe fondul cele mai mari creşteri săptămânale a stocurilor din Statele Unite din 2016, în timp ce cererea de benzină a consemnat cel mai mare declin săptămânal dun istorie, din cauza pandemiei.

Preţul petrolului West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 17 cenţi, la 20,31 dolari pe baril, după un minim de 19,9 dolari pe baril.

Cotaţia petrolului Brent a scăzut cu 1,61%, la 24,74 dolari pe baril. Indicele a scăzut luni la 21,65 dolari pe baril, cel mai redus nivel atins din anul 2002.

În primul trimestru, preţurile petrolului au înregistrat cea mai mare pierdere din istorie, iar în martie au scăzut cu circa 55%.

Potrivit AIE, aproximativ 5 milioane de barili de petrol extrase zilnic la nivel global nu atrag un preţ suficient de mare pentru a compensa costul de extragere.

Producătorii au reacţionat la scăderea preţurilor prin reducerea semnificativă a cheltuielilor pentru noi exploatări, cu 20%-35% comparativ cu nivelurile planificate pentru 2020.

Un preţ al petrolului de 25 de dolari pe baril va face ca unii furnizori internaţionali de gaze să aibă probleme să îşi acopere costurile operaţionale, potrivit agenţiei.

Sursa : news.ro

Wall Street a început trimestrul al doilea cu un declin al indicilor de peste 4%... Apple scuteşte unele servicii de streaming de taxa de 30% din venituri...
Parteneri
Obiceiuri pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani. Cum să-ți păstrezi silueta
Pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani este extrem de important să ai o dietă echilibrată și să eviți produsele care ar putea duce la acumularea kilogramelor în plus. Grăsimea abdominală mai este cunoscută drept grăsime viscerală și este în general periculoasă sănătății tale.
Catine.ro
Ultimele știri