Antena Căutare

"Prima Casă" 2018 va avea un plafon de doar două miliarde de lei

Plafonul de garanții pentru programul "Prima Casă" 2018 însumează două miliarde de lei, conform datelor oferite de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).

Plafonul de garanții pentru programul "Prima Casă" 2018 însumează două miliarde de lei, conform datelor oferite de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).

Distribuirea plafonului de două miliarde lei şi punerea limitelor aprobate la dispoziţia finanţatorilor va avea loc în cursul lunii februarie şi se va realiza de FNGCIMM, cu acordul Ministerului Finanţelor Publice.

Programul "Prima Casă" 2018 beneficiază de o serie de optimizări cu impact pozitiv în distribuirea plafonului alocat, reflectate de criteriile ce urmează a fi aplicate în procesul de evaluare a activităţii desfăşurate de finanţatori pe parcursul anului 2017.

În acest an, în premieră în raport cu anii precedenţi, în cadrul procedurii de evaluare anuală pe care FNGCIMM o va realiza în vederea formulării propunerii de distribuire între finanţatorii participanţi în programul "Prima Casă" a plafonului total alocat pentru anul 2018 vor fi aplicate criterii obiective de evaluare a activităţii finanţatorilor din anul 2017.

Pe lângă criteriul principal al raportului dintre rezultatele obţinute în activitatea de creditare ipotecară a băncilor partenere în program şi în activitatea specifică programului "Prima Casă" în anul 2017, vor fi avuţi în vedere indicatorii care reflectă calitatea portofoliului de credite garantate în cadrul acestui program şi calitatea documentaţiei transmise spre analiză către FNGCIMM în vederea acordării garanţiilor sau a promisiunilor de garantare.

"Programul 'Prima Casă' a dobândit notorietate de-a lungul celor opt ani de existenţă, iar modificările lansate odată cu aprobarea plafonului aferent anului 2018 reflectă preocuparea permanentă faţă de creşterea gradului de obiectivitate şi a calităţii proceselor, ce au ca impact imediat optimizarea demersurilor pentru beneficiari.

Dacă vrei să-ți cumperi un apartament, pe HomeZZ.ro ai peste 75.000 de oferte din care poți alege.

În următorii 2 ani imobiliarele se vor ieftini cu 20-30%... Veste rea. Sunt anunţate noi scumpiri la alimente. Preţurile care îi afectează pe români...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x