Antena Căutare

Primăria Sectorului 4 al Capitalei şi Primăria oraşului Popeşti Leordeni anunţă construirea unei pasarele în sudul Bucureştiului, care să decongestioneze traficul

Primăria Sectorului 4 al Capitalei şi Primăria oraşului Popeşti Leordeni anunţă construirea unei pasarele în sudul Bucureştiului, ridicată de către ambele localităţi, care va decongestiona traficul în zonă. Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, afirmă că se va construi şi o linie de metrou în zonă.

„Numărul de persoane pe care îl estimăm că vor trece pe această pasarelă zilnic este între 8 şi 12.000. Acestea, în mod uzual, petrec 20 de minute în trafic, folosind această pasarelă, discutăm de sub cinci minute în care au timp să o parcurgă”, a declarat primarul sectorului 4, Daniel Băluţă, marţi, într-o conferinţă de presă. Data finalizării pentru pasarela construită de ambele unităţi administrativ-teritoriale este programată pentru începutul lunii august. În zonă este programată a fi construită şi o parcare cu 600 de locuri.

Conform datelor prezentate în conferinţa de presă de marţi, ridicarea pasarelei a fost întârziată de faptul că după două licitaţii nu se prezentase nimeni întrucât lucrarea este una complexă, aceasta prevăzând 47 de stâlpi foraţi la 14 metri adâncime, lifturi pentru persoane cu dizabilităţi, panouri antivandalism, grupuri sanitare şi parcări pentru biciclete. Proiectul a fost sprijinit de Metrorex şi de Ministerul Transporturilor, a precizat Daniel Băluţă.

"Alături de această pasarelă, alături de şoseaua Berceni care a fost lărgită de la două la patru benzi, în primăvară va începe în mod clar construcţia unei noi linii de metrou. (...) Viaţa oamenilor, vă garantez lucrul acestea, trebuie să fie din ce în ce mai bună, mediul trebuie să fie din ce în ce mai protejat pentru că data cu aceste modificări a scăzut în mod exponenţial şi nivelul de poluare în zona de sud a Bucureştiului”, a afirmat primarul Sectorului 4.

Primăria Sectorului 4 şi cea a oraşului Popeşti Leordeni au implementat şi alte proiecte comune, cum ar fi UPU a Spitalului Bagdasar Arseni. Daniel Băluţă a precizat că cele două administraţii locale vor semna un protocol pentru folosirea în comun a infrastructurii şcolare de către locuitorii celor două zone.

Sursa : news.ro

Indicele ROBOR la 3 luni a crescut marţi la 2,20%... Leul a scăzut marţi la 4,8428 unităţi pentru un euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x