Antena Căutare

RADET a intrat în faliment! Ce se întâmplă cu agentul termic furnizat românilor

Curtea de Apel Bucureşti a hotărât luni ca Regia Autonomă de Distribuire a Energiei Termice Bucureşti (RADET) să intre în faliment, decizia fiind definitivă.

RADET a intrat în faliment! Ce se întâmplă cu agentul termic furnizat românilor Galerie
RADET a intrat în faliment! Ce se întâmplă cu agentul termic furnizat românilor

Veste importantă pentru bucureșteni. S-a pronunțat falimentul RADET, luni după-amiază. Judecătorii de la Curtea de Apel București au respins apelurile făcute în proces, fiind menţinută decizia luată în aprilie 2019.

Gabriela Firea a dat asigurări că indiferent de decizia de azi, bucureștenii vor avea apă caldă și căldură, asta pentru că autoritățile au luat din timp măsuri.

RADET a intrat în faliment

Primarul General a făcut precizarea că acest faliment nu înseamnă dispariția sistemului de termoficare și asta pentru că activitatea va fi preluată de altă firmă.

RADET a intrat în faliment! Ce se întâmplă cu agentul termic furnizat românilor

RADET a intrat în faliment! Ce se întâmplă cu agentul termic furnizat românilor

RADET a intrat oficial în faliment

Se pare că autoritățile au luat măsuri din timp pentru a se putea continua furnizarea agentului termic, motiv pentru care bucureștenii nu trebuie să se îngrijoreze că ar putea rămâne fără căldură.

CE A DECLARAT PRIMARUL BUCUREȘTIULUI

„Îi asigur pe bucureşteni că, indiferent de situaţia juridică-financiară, atât a RADET, care este la Primărie, cât şi a ELCEN, care este la Guvern, nu se va întrerupe furnizarea agentului termic sub nicio formă în Bucureşti. Pentru simplul motiv că apa caldă şi căldura constituie infrastructură critică şi are o legislaţie în vigoare aparte care garantează livrarea. Că sunt anumite opriri, punctuale, pentru înlocuiri de conducte sau pentru repararea unor avarii este altceva - lucru pe care noi îl comunicăm de fiecare dată către cetăţeni.

Dar sub nicio formă nu se va întâmpla cum a anunţat acest nou ministru incompetent al Energiei, că luni judecătorul sindic va declara falimentul RADET, dumnealui bucurându-se şi râzând, uitând că şi ELCEN este în aceeaşi situaţie, în oglindă, şi asta înseamnă şi falimentul ELCEN", a spus primarul general, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţi ai conducerii şi sindicatului reprezentativ ai Societăţii de Transport Bucureşti.

Sursa: Antena 3

Zeci de mii de angajați români așteaptă decizia Guvernului. Când se va decide majorarea salariului minim brut garantat... Nouriel Roubini: România e o ţară care poate fi un exemplu de succes în Europa. Nu văd un risc de criză, dar situaţia ma...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x