Antena Căutare

Rata inflatiei, la un nou minim istoric: 2,59%

Inflatia a coborat in februarie 2012 la 2,59%, marcand un nou minim istoric, cresterea medie a preturilor de consum fata de ianuarie fiind de 0,64%.

Conform datelor Institutului National de Statistica (INS), in februarie preturile marfurilor alimentare si nealimentare au crescut cu 1,2%, respectiv cu 0,4%, iar tarifele serviciilor au urcat cu 0,1%, fata de ianuarie 2012.

Cel mai mult s-au scumpit ouale (+12,7%), legumele si conserve de legume (+5,77%) si fructele, ale caror preturi au crescut in medie cu 4,48%. Singurul produs al carui pret a scazut fata de ianaurie a fost mierea de albine.

In ceea ce priveste marfurile nealimentare, potrivit INS, s-au inregistrat cresteri de pana la 1% la aproape toate categoriile - imbracaminte, incaltaminte, produse de uz casnic etc.

Dar tigarile s-au scumpit cu 1,4%, iar singurele articole cu pret mai mic decat in ianuarie au fost frigiderele si congelatoarele.

Gheorghe Ialomitianu: "Veniturile in 2012 vor fi mai mari decat am anticipat"... Ministrii Finantelor din zona euro se intalnesc astazi pentru a semna al doilea acord al Greciei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x