Antena Căutare

Retailerii britanici avertizează că fondurile de salvare oferite de guvern sunt insuficiente pentru a opri prăbuşirea multor afaceri

Retailerii britanici au avertizat guvernul că pachetul de măsuri de salvare care include ajutoare, granturi şi împrumuturi va fi insuficient pentru a opri ”prăbuşirea iminentă a multor afaceri”, transmite Reuters.

British Retail Consortium a afirmat într-o scrisoare adresată ministrului pentru Companii Mici Paul Scully şi ministrului de Finanţe Rishi Sunak că criza ”cu care se confruntă părţi din sectorul de retail...trebuie rezolvată rapid, înainte de luna iunie”.

Multe companii au marje reduse, au avut venituri mici sau deloc de câteva săptămâni şi se află într-un pericol iminent, potrivit scrisorii, care adaugă că chiar şi după ridicarea blocajului impus pentru a limita răspândirea noului coronavirus aceste companii vor avea nevoie de un timp considerabil pentru a-şi reveni.

Retailerii au mai afirmat că, în timp ce veniturile angajaţilor trimişi în şomaj tehnic sunt protejate de guvern, lipsa unor noi măsuri asupra costurilor proprietăţilor, companiile care îi angajează nu vor mai putea funcţiona.

Scrisoarea cere organizarea unei întâlniri de urgenţă cu Scully şi oficiali ai Departamentului pentru Afaceri, Energie şi Strategie Industrială, Ministerului Locuinţelor, Comunităţilor şi Autorităţi Locale şi ai Trezoreriei, pentru a conveni cum pot fi reduse la minimum daunele economice şi pierderile extinse ale locurilor de muncă.

Scrisoarea a mai fost semnată de Federaţia Britanică a Proprietăţilor şi de Revo, care reprezintă sectorul proprietăţilor pentru retail.

Sursa : news.ro

Şeful Trezoreriei SUA: Rata şomajului, deja aflată la un maxim record, se va înrăutăţi... Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut luni la 2,46%...
Procrastinarea poate fi un semn al problemelor serioase de sănătate. Află explicațiile specialiștilor
Procrastinarea poate fi un semn al problemelor serioase de sănătate, spun experții. Însă ce...
Horoscopul zilei de 29 ianuarie 2023. Peștii au parte de câștiguri financiare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 29 ianuarie 2023 vine cu vești bune pentru cei mai mulți nativi din zodiac....
Parteneri
Metode sustenabile pentru a slăbi sănătos. Ce sfaturi îți recomandă dieteticienii
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x