Antena Căutare

Risc de monopol: CE a interzis fuziunea Deutsche Boerse cu NYSE Euronext

Comisia Europeana (CE) a blocat fuziunea Deutsche Boerse cu NYSE Euronext. Specialistii Comisiei au apreciat ca tranzactia ar duce la infiintarea celui mai mare operator bursier din lume, ceea ce ar afecta semnificativ concurenta.

Deutsche Boerse si-a manifestat intentia de a cumpara NYSE Euronext in februarie 2011, contra unei sume de circa 9.5 miliarde de dolari.

Intre timp insa, deprecierea actiunilor Deutsche Boerse a redus valoarea estimata a tranzactiei la 7.3 miliarde de dolari.

Iar in ianuarie 2012, cele doua companii au apelat chiar la presedintele CE, Jose Manuel Barroso, incercand sa convinga executivul european sa aprobe tranzactia cu argumentul ca blocarea ei ar afecta operatorii bursieri de pe "batranul continent".

Fuziunea Deutsche Boerse cu NYSE Euronext ar fi plasat peste 90% din piata derivatelor si 30% din tranzactiile cu actiuni din Europa sub umbrela unei singure companii.

Foto: en.wikipedia.org

Consilierul economic al lui Boc, in comisia de privatizare a Hidroelectrica... Leul se depreciaza usor in fata monedei euro. Vezi cursul valutar!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x