Antena Căutare

Risc de monopol: CE a interzis fuziunea Deutsche Boerse cu NYSE Euronext

Comisia Europeana (CE) a blocat fuziunea Deutsche Boerse cu NYSE Euronext. Specialistii Comisiei au apreciat ca tranzactia ar duce la infiintarea celui mai mare operator bursier din lume, ceea ce ar afecta semnificativ concurenta.

Deutsche Boerse si-a manifestat intentia de a cumpara NYSE Euronext in februarie 2011, contra unei sume de circa 9.5 miliarde de dolari.

Intre timp insa, deprecierea actiunilor Deutsche Boerse a redus valoarea estimata a tranzactiei la 7.3 miliarde de dolari.

Iar in ianuarie 2012, cele doua companii au apelat chiar la presedintele CE, Jose Manuel Barroso, incercand sa convinga executivul european sa aprobe tranzactia cu argumentul ca blocarea ei ar afecta operatorii bursieri de pe "batranul continent".

Fuziunea Deutsche Boerse cu NYSE Euronext ar fi plasat peste 90% din piata derivatelor si 30% din tranzactiile cu actiuni din Europa sub umbrela unei singure companii.

Foto: en.wikipedia.org

Consilierul economic al lui Boc, in comisia de privatizare a Hidroelectrica... Leul se depreciaza usor in fata monedei euro. Vezi cursul valutar!...
Horoscopul zen al lunii iunie. Cum reușesc nativii să treacă peste probleme în această vară
Dacă nu credeai până acum, există chiar și un horoscop zen al lunii iunie. De fapt, îl...
Horoscopul zilei de 1 iunie 2023. Gemenii sunt sfătuiți să facă ce le place cu adevărat. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 1 iunie 2023 spune că Gemenii sunt sfătuiți să facă ce le place cu...
Parteneri
Ciambella cu cireșe și cocos. Rețetă de prăjitură din bucătăria italiană
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x