Antena Căutare

Romania, data in judecata de CE pentru blocarea accesului la retele de gaze

Romania a primit cererea de chemare in fata Curtii Europene de Justitie (CEJ) din partea Comisiei Europene, in cazul incalcarii regulamentului privind accesul la retelele pentru transportul gazelor naturale. Premierul Victor Ponta a anunatat ca Ministerul Economiei trebuie sa pregateasca un raspuns.

"Ministrul Economiei si ministrul delegat pentru mediul de afaceri urmeaza sa ia toate masurile necesare, acolo trebuie luata o decizie deja strategica", a declarat Victor Ponta.

La finele anului trecut, CE a sesizat CEJ pentru incalcarea de catre Romania a prevederilor unui regulament privind conditiile de acces la retelele pentru transportul gazelor naturale.

Bruxelles-ul a constatat ca, urmare a unor conventii semnate anterior intre Romania si Rusia, accesul tertilor la conducta de gaze Isaccea-Negru Voda care tranziteaza Romania este blocat, cu exceptia Gazprom.

Trimiterea in judecata a Romaniei a fost pasul urmator deschiderii in luna noiembrie a procedurii de infringement impotriva tarii noastre pentru ca a favorizat monopolul gigantului energetic rus Gazprom.

Statul umfla buzunarele RCS & RDS... Acord intre EximBank si Patronatul Roman pentru sustinerea intreprinzatorilor romani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x