Antena Căutare

Romania, singurul stat din UE in care salariul minim a scazut in 2010

Romania este singurul stat din Uniunea Europeana in care salariul minim pe economie a scazut in 2010 fata de anul anterior. Cele mai afectate au fost salariile din administratia publica. Acestea au scazut cu peste 30 de procente.

Cea mai mare crestere a salariului minim pe economie in 2010 este cea din Marea Britanie - peste 8 procente. Urmatoarea, in topul majorarilor este Grecia, care, desi s-a confruntat cu probleme financiare grave anul trecut, a crescut venitul minim cu 5,5%.

La nivelul intregii Uniuni Europene, o singura tara inregistreaza o scadere a salariului minim - Romania! La noi, veniturile au fost mai mici cu 5% in 2010, fata de 2009.

Cel mai grav afectati de recesiune au fost bugetarii. Pe langa deprecierea leului, cresterea inflatiei si majorarea TVA, angajatii din sistemul public au fost loviti si de taierile salariale cu 25%, decise de Guvernul Boc.

In ultimul an, cel mai mult au scazut salariile functionarilor publici, cu peste 30%. Mai putini bani au luat si angajatii din sistemul sanitar si de asistenta sociala.

Profesorii se mentin in topul "negru" al categoriilor afectate de scaderile salariale. Au avut venituri mai mici cu peste 24% in 2010, comparativ cu 2009.

Avem totusi si vesti bune. Pentru 2011, aproape jumatate dintre companiile de la noi au in plan majorari salariale, in medie cu 7 procente.

Sursa: Antena3

Green City a intrat in insolventa si are la dispozitie 60 de zile pentru reorganizare... Topul castigurilor aduse de actiunile de la BVB in 2010...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x