Antena Căutare

Se dau bani de la stat! Românii pot primi până la 8.000 de lei pentru casă! Ce condiție trebuie să îndeplinești

Informația momentului pentru sute de mii de români! Statul oferă până la 8.000 de lei, dacă îndeplinești o singură condiție! Ce trebuie să faci?

Se dau bani de la stat! Românii pot primi până la 8.000 de lei pentru casă! Ce condiție trebuie să îndeplinești Galerie
Sute de mii de români pot beneficia de ajutor financiar pentru racordarea la gaze

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a dezvăluit recent informații importante despre un proiect prin care românii pot obține până la 8.000 de lei de la stat. Resursele se oferă cu scopul de-a ajuta oamenii să se racordeze la țeava de gaze.

„Acele racorduri de care astăzi se vorbeşte, care sunt foarte scumpe şi care îngreunează capacitatea de plată a consumatorului, sunt trecute ca eligibile în cadrul proiectelor şi am luat în calcul o astfel de perspectivă, pentru ca să nu existe un blocaj în racordurile gospodăriile la reţeaua de gaze care urmează a se înfiinţa.

Costul estimativ al racordării, în jur de 8.000 de lei. Şi, da, este analizat şi e luat în calcul ca şi cheltuială eligibilă, ca să facilităm cât mai mult racordul, pentru cât mai mulţi consumatori la reţeaua de gaz”, a arătat ministrul Marcel Boloş în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Victoria.

Se dau bani de la stat! Românii pot primi până la 8.000 de lei pentru casă! Ce condiție trebuie să îndeplinești

Sute de mii de români pot beneficia de ajutor financiar pentru racordarea la gaze

sursa foto: observatorulph.ro

Românii, ajutați să se racordeze la țeava de gaze

Marcel Boloș, ministru al Fondurilor Europene, a dezvăluit că a fost aprobat calendarul de implementare a programului naţional de introducere a gazelor naturale în localităţile care sunt încălzite cu combustibil solid şi lichid. El a adăugat că în zilele următoare va fi depusă prima notificare la Ministerul Mediului pentru evaluarea impactului asupra mediului.

Românii care doresc să beneficieze de această finanțare pot depune cererile de pe data de 15 mai 2020.

„Începând cu data de 15 mai 2020, vor avea posibilitatea autorităţile locale să depună cereri de finanţare pentru obţinerea acestei finanţări. (…) Termenul a fost calculat ţinând cont de procedura de mediu pe care o avem de parcurs pentru ca să se poată modifica Programul Operaţional”, a explicat ministrul.

„Principala problemă cu care se confruntă în prezent satul românesc este lipsa gazului metan, deoarece 3,5 milioane gospodării încă se mai încălzesc cu lemne, iar unul din doi copaci tăiaţi se face scrum”, a declarat ministrul Mediului, Costel Alexe, conform celor de la voxbiz.ro.

Ministrul Economiei anunţă că a emis o autorizaţie pentru proiectul de producţie a extracţiei de gaze naturale offshore ... ANCOM propune condiţiile de întocmire şi auditare a situaţiilor financiare separate de către Poşta Română...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x