Căutare Live

Românii scapă de plata contribuțiilor la stat! Ce categorii sunt vizate

Vestea momentului! Autoritățile decid ce categorie de români scapă de plata contribuției la sănătate (CASS). Iar schimbarea bucură un număr semnificativ de cetățeni! Ce anunță Senatul?

Vestea momentului! Autoritățile decid ce categorie de români scapă de plata contribuției la sănătate (CASS). Iar schimbarea bucură un număr semnificativ de cetățeni! Ce anunță Senatul?

Conform unui comunicat oficial, Senatul a pus pe agenda de lucru o inițiativă legislativă prin care se urmărește o schimbare importantă: scutirea unei categorii de români de către plata obligatorie a contribuției la sănătate (CASS).

Modificarea este una semnificativă, dar momentan sunt vizați doar românii care au obținut în trecut un venit situat sub nielul salariului minim brut pe țară.

Românii scapă de plata contribuțiilor la stat! Ce categorii sunt vizate

Măsura vine în contextul în care numeroși români, persoane fizice, au primit decizii de impunere de la Fisc pentru plata CASS, deși au câștigat foarte puțin. Pentru a intra în vigoare, propunerea legislativă privind anularea contribuției de asigurări sociale de sănătate pentru anumite venituri din investiții ale persoanelor fizice și unele măsuri de depunere a declarațiilor are nevoie de aprobarea Parlamentului și de semnătura șefului statului.

Este vorba, de fapt, despre o amnistie fiscală pentru românii care au obținut venituri din investiții sub nivelul salariului minim brut.

De menționat că, în ultimii patru ani, salariul minim brut pe țară a următoarea evoluție:

2015: 975 de lei între ianuarie și iunie și 1.050 de lei între iulie și decembrie,
2016: 1.050 de lei între ianuarie și aprilie și 1.250 de lei între mai și decembrie,
2017: 1.250 de lei în ianuarie și 1.450 de lei în perioada februarie – decembrie,
2018: 1.900 de lei.

Prin urmare, persoanele fizice care în acești ani au realizat venituri din investiții sub acele niveluri ale salariului minim brut pe țară vor scăpa de plata CASS, potrivit bugetul.ro.

Curs valutar BNR, 8 mai 2019. Cât scad euro și dolarul azi... Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 3,30%...
Parteneri
Obiceiuri pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani. Cum să-ți păstrezi silueta
Pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani este extrem de important să ai o dietă echilibrată și să eviți produsele care ar putea duce la acumularea kilogramelor în plus. Grăsimea abdominală mai este cunoscută drept grăsime viscerală și este în general periculoasă sănătății tale.
Catine.ro
Ultimele știri