Antena Căutare

Veste bombă! Românii scapă de plata impozitelor! Ce categorie este vizată

Veste importantă pentru o anumită categorie de români, care ar putea să scape de plata impozitelor! Cine este vizat de această modificare?

Veste bombă! Românii scapă de plata impozitelor! Ce categorie este vizată Galerie
Ce români scapă de plata impozitelor

Comisia de buget-finanţe de la Cameră a dat marţi raport suplimentar de admitere unei propuneri legislative pentru completarea Codului fiscal, potrivit căreia jurnaliştii şi tehnicienii în radiodifuziune şi televiziune să fie scutiţi de la plata impozitului pentru veniturile din salarii, asimilate salariilor şi din drepturile de proprietate intelectuală.

Proiectul prevede ca la articolul 7 să fie introdusă definiţia activităţii de jurnalism ca fiind "cercetarea, investigarea, interpretarea şi comunicarea ştirilor şi informaţiilor publice prin intermediul ziarelor, televiziunii, radioului şi a altor mijloace de informare în masă, respectiv controlul funcţionării tehnice a echipamentelor pentru a înregistra şi edita imaginile şi sunetul şi pentru transmiterea pentru emisiunile radio şi de televiziune a imaginilor şi sunetelor, precum şi a altor tipuri de semnale de telecomunicaţii terestre, marine sau aeriene, care se desfăşoară în baza unui contract de muncă şi a unui contract de drepturi de autor".

Veste bombă! Românii scapă de plata impozitelor! Ce categorie este vizată

Ce români scapă de plata impozitelor

Ce români scapă de plata impozitelor

CE ROMÂNI SCAPĂ DE PLATA IMPOZITELOR

Potrivit proiectului, la articolul 60 referitor la scutirile impozitului pe venit sunt introduse "persoanele fizice, pentru veniturile realizate din salarii şi asimilate salariilor prevăzute la art. 76 alin (1) - (3) şi pentru veniturile din drepturile de proprietate intelectuală, ca urmare a desfăşurării activităţii de jurnalism, în condiţiile stabilite prin ordin comun al ministrului Muncii şi Justiţiei Sociale şi al ministrului Finanţelor", arată cei de la Agerpres.

Propunerea legislativă a fost iniţiată de deputatul PSD Valeriu Steriu şi semnată de 27 de parlamentari PSD, ALDE şi PMP.

Actul normativ a mai fost pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor, cu raport de respingere, dar a fost retrimis pentru raport suplimentar Comisiei de buget.

Plenul Camerei Deputaţilor va dezbate proiectul, for decizional în acest caz.

Românii pot primi un nou tip de indemnizație! Care este condiția să iei bani de la stat... S-au făcut primele calcule! Cât vor economisi șoferii la un plin de benzină sau motorină, încă din prima zi a lui ianuar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x