Antena Căutare

Romanii sunt nemultumiti de politica si se tem de preturi

Noua din zece romani se tem de cresterea preturilor, potrivit unui raport preliminar al Institutului de Cercetare a Calitatii Vietii (ICCV) din cadrul Academiei Romane. Aceasta temere este urmata de majorarea impozitelor (87%) si criminalitate (45%). Aproape 87% dintre romani sunt nemultumiti sau foarte nemultumiti de scena politica, in timp ce mai mult de jumatate din populatie (51%) apreciaza negativ felul in care este condusa tara.

In ceea ce priveste calitatea serviciilor din Romania, atat sistemul de sanatate, cat si cel de pensii sunt privite negativ de 39%, respectiv 20% din romani.

Peste 70% din populatia Romaniei considera ca la noi conditiile de viata din tara sunt mai proaste sau mult mai proaste decat in anii anteriori, in timp ce mai mult de jumatate din romani (53%) apreciaza ca peste un an conditiile de viata vor fi mai proaste sau mult mai proaste fata de prezent. Potrivit sursei citate, 49% din populatia Romaniei considera ca, in 2010, conditiile de viata sunt mai proaste decat in anul anterior, in timp ce 23% din respondenti sunt de parere ca nivelul de trai este mult mai prost la ora actuala decat in 2009.

Romanii sunt insa multumiti de locuinta, doar 1% isi apreciaza negativ locuinta, in anul 2010 inregistrandu-se cele mai inalte aprecieri ale locuintei, de 60%, pe tot parcursul anilor din seria de date.

Studiul este intitulat "Calitatea Vietii 2010" si a fost realizat pe un esantion reprezentativ la nivel national de 1.162 de persoane in varsta de peste 18 ani.

Tot articolul, in Jurnalul National

Guvernul se intrece in programe anticriza. Efectul: zero!... Timbrele cu brandul turistic au fost retrase de pe piata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x