Căutare Live

Cresc salariile românilor! Ce condiție trebuie să îndeplinești ca să iei mai mulți bani

Informația momentului pentru români! O anumită categorie de angajați ar putea beneficia de un salariu mai mare, dacă este îndeplinită o condiție.

Cresc salariile în anul 2020?

sursa foto: wall-strett.ro

Românii au și motive de bucurie, după ce la plenul Camerei Deputaților a ajuns o propunere de lege prin care se dorește instituirea unor coeficienți de ierarhizare a salariului minim pe economie.

Schimbarea prevede echilibrarea sistemului de salarizare între sectorul bugetar și cel privat, prin aplicarea unor coeficienți de ierarhizare salarială la salariul minim brut pe țară garantat în plată. Criteriul de care se va ține cont este cel levat de nivelul de studii.

Astfel, potrivit acestei propuneri, angajații care au studii superioare (facultate) ar urma să beneficieze de un coeficient de salarizare de 1,7, adică veniturile vor porni de la 3791 de lei pentru salariul minim brut. În prezent, valoarea acestuia este de 2230 de lei.

Cresc salariile românilor! Ce condiție trebuie să îndeplinești ca să iei mai mulți bani

Cresc salariile în anul 2020?

O anumită categorie de angajați poate primi un salariu mai mare

Dacă va fi aplicată această regulă, atunci un angajat va primi în mână 2.288 de lei, iar angajatorul va plăti un cost total de 3876 de lei pe lună. La un calcul simplu se poate observa că angajatorul va avea o creștere a costurilor salariale de peste 60%.

Acesta este și motivul pentru care în cursul zilei de luni patronii români de firme mici și mijlocii din cadrul Consiliului IMM au criticat propunerea.

Salariul minim brut diferențiat pentru angajații cu facultate, care au cel puțin un an vechime în muncă în domeniul studiilor superioare este în prezent de 2350 lei brut pe lună. La acest nivel salarial, remunerația netă (în mână) primită de angajat este de 1413 lei, iar costul total plătit de firmă, de 2403 lei.

Indicele ROBOR la 3 luni continuă să scadă şi atinge cel mai mic nivel din ultimele 2 luni... Netopia Payments anunţă o creştere cu peste 40% în 2019 a numărului tranzacţiilor online. Cea mai mare tranzacţie proces...
Ultimele știri