Antena Căutare

Salariul mediu net a crescut cu 396 lei. IT-iștii încasează cele mai mari salarii

Institutul Naţional de Statistică tocmai a publicat cele mai recente date, cele pe luna octombrie. Şi putem contura deja două concluzii. Pentru început vă spunem că din octombrie anul trecut şi până acum, salariul mediu net a crescut cu aproape 400 de lei. Dar în continuare sunt diferenţe uriaşe între cele mai mari şi cele mai mici salarii.

Institutul Naţional de Statistică tocmai a publicat cele mai recente date, cele pe luna octombrie. Şi putem contura deja două concluzii.

Pentru început vă spunem că din octombrie anul trecut şi până acum, salariul mediu net a crescut cu aproape 400 de lei. Dar în continuare sunt diferenţe uriaşe între cele mai mari şi cele mai mici salarii.

În luna octombrie salariul mediu net a depăşit 3.100 de lei. Cu 34 de lei faţă de luna precedentă. Vorbim practic despre o creştere uşoară generată, cel mai probabil de primele şi tichetele acordate de angajatori pentru performanţele salariaţilor.

Faţă de anul trecut creşterea este simţitoare - de 396 de lei. Şi, cum vă spuneam şi mai devreme, IT-iştii conduc topul celor mai bine plătiţi angajaţi din România. Au încasat luna trecută mai bine de 7.100 de lei net.

Bine plătiţi sunt şi angajaţii din domeniul transportului aerian care au primit în luna octombrie peste 5.500 de lei. Sunt urmaţi îndeaproape de cei care se ocupă de asigurările şi administrarea fondurilor de pensii private.

Salariul mediu net al acestora din urmă a fost de 5.000 de lei. La polul opus, angajaţii din industria textilă abia dacă încaseză un salariu mediu net de 1.800 de lei.

Puţin mai mult câştigă cei care lucrează în industria hotelieră - în jur de 1862 de lei.

ANAF, lovitură pentru români! Cine trebuie să plătească cu 630 de lei mai mult, de la 1 ianuarie 2020... Se dă peste cap economia țării? Românii au restanțe bancare de 7,2 miliarde de lei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x