Antena Căutare

Veste excelentă pentru românii care au credite în lei la bănci. Rate mai mici în lunile următoare

Românii care au credite în lei la bănci au învins! Sunt şanse mari ca ratele plătite de ei să scadă în lunile următoare, după ce Banca Naţională a redus dobânda cheie, pentru a doua oară de la începerea crizei sanitare.

Veste excelentă pentru românii care au credite în lei la bănci. Rate mai mici în lunile următoare Galerie
BNR a redus pentru a doua oară dobânda cheie

Prima reducere a dobânzii cheie a avut loc la sfârștitul lui martie, atunci când dobânda cheie a fost scăzută de la 2,25 la sută la 2%. Începând cu 2 iunie 2020, dobânda va ajunge la 1,75%.

„Economia globală și perspectiva acesteia au fost puternic afectate de impactul advers major și de incertitudinile fără precedent generate de pandemia de coronavirus, împreună cu măsurile restrictive aplicate de autorități în scopul limitării extinderii ei. În vederea amortizării lor, numeroase bănci centrale din economiile avansate și cele emergente, incluzând BCE și băncile centrale din regiune, au luat măsuri de relaxare a conduitei politicii monetare și de ameliorare a condițiilor financiare, ce au inclus reduceri ale ratelor dobânzilor de politică monetară, cumpărări de active financiare și furnizare de lichiditate prin operațiuni reversibile, chiar și pe termen lung”, spune comunicatul transmis de BNR.

Leul a scăzut uşor vineri, la 4,8426 unităţi pentru un euro... Se dau bani! Cine poate primi până la 100.000 de euro și ce trebuie să facă, pentru a obține ajutorul financiar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x