Antena Căutare

Scumpiri uriașe la gaz și curent! Cu cât vor crește facturile în perioada următoare

Vești nu tocmai bune pentru români, căci specialiștii anunță scumpiri uriașe la anumite facturi! Ce anume se scumpește și cu cât?

Vești nu tocmai bune pentru români, căci specialiștii anunță scumpiri uriașe la anumite facturi! Ce anume se scumpește și cu cât?

Ne aşteaptă noi scumpiri! Gazul şi energia electrică ar putea să ne coste şi cu 20 la sută mai mult. Motivul? Parlamentul vrea eliminarea plafonării preţurilor, iar asta va bulversa din nou piaţa. În plus, şi preţurile la pompă ar putea exploda.

Cu ajutorul analiştilor, reporterii Observator au făcut calcule pentru a vedea când şi cu ce sume vor fi mai mari facturile.

FACTURI MAI MARI PENTRU ROMÂNI

Cu toate că milioane de români ar fi trebuit să se bucure că plăteasc facturi mai mici la energie electrică şi gaze, după ce preţurile au fost plafonate de guvern la 68 de lei pe MWH până în 2022, în realitate, s-a întâmplat pe dos. Până acum, nicio factură nu a scăzut. Explicaţia: companiile din energie au mai avut de achitat şi o taxă suplimentară de 2% pe cifra de afaceri, introdusă tot de guvern, prin ordonanţa lăcomiei.

Iar veştile sunt şi mai rele. Urmează scumpiri. Parlamentul vrea să elimine articolul din ordonanţa 114 care încă ţine preturile plafonate la energie electrică şi gaze. Asta cere şi Comisia Europeană. Altfel, ţara noastră riscă să intre în procedură de infringement.

CRIZĂ DE GAZ ÎN ROMÂNIA

România ar putea trece printr-o criză a gazului pentru că riscăm să nu mai importăm prin Ucraina gazul rusesc. Contractul actual între Ucraina și Gazprom va expira la finalul acestui an. Scumpiri vor fi şi la energie electrică tot de 15-20%, dacă va fi eliminat preţul plafonat. Dar tot de la anul.

În următoarele luni nu vom scăpa de preţuri mari nici la pompă, estimează analiştii. Mai ales din cauza tensiunilor dintre Statele Unite şi Iran.

Urmărește materialul video de mai sus ca să afli cu cât vor crește facturile și la ce ar trebui să ne așteptăm, în perioada următoare!

Vouchere de 2.080 de lei pentru români! O singură condiție trebuie să îndeplinești... Guvernul dă bani! Românii pot primi până la 20.000 de lei, cu o singură condiție! Ce trebuie să faci...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x