Antena Căutare

Seceta: Premierul Victor Ponta promite subventionarea energiei pentru irigatii

Victor Ponta a declarat ca Guvernul va subventiona intreaga energie necesara sistemelor de irigatii, pentru a combate efectele secetei din acest an. "Maine (marti, n.r.) vom anunta un program prin care toata energia pentru irigatii va fi subventionata", a precizat Ponta, adaugand ca va sustine, impreuna cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, o conferinta de presa pe tema prioritatilor de guvernare in agricultura.

Ministrul delegat pentru Administratie, Victor Paul Dobre, a afirmat, luni, dupa reuniunea Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, ca Guvernul va primi o informare in domeniul agriculturii, avand in vedere ca se preconizeaza o perioada de seceta accentuata.

Pe de alta parte, el a spus ca sunt o serie de probleme legate de alimentarea cu apa potabila. Dobre a precizat ca doua municipii - Adjud si Lugoj - se confrunta cu restrictii privind alimentarea cu apa potabila, iar alte 14 orase mai mici, in special pe zona Moldovei, au astfel de restrictii intre 4 si 16 ore.

"Am stabilit ca pentru aceste localitati si prefecturile si primariile si inspectoratele judetene de situatii de urgenta sa asigure distributia apei in perioade de restrictie sau de avarie cu mijloacele noastre, cu posibilitatile noastre", a afirmat Dobre.

Pericol de faliment citadin in Italia: Napoli si Palermo, in capul "listei negre"!... TVA va scadea de la 24% la 9% pentru alimentele de baza...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x