Antena Căutare

Spania, impovarata de criza

Dupa Grecia, a venit randul Spaniei sa puna pe jar Europa. Pietele financiare de pe continent se tem ca Spania va deveni curand urmatoarea victima a crizei economice. Tara are cei mai multi someri din Europa, iar sectorul bancar este la pamant si are nevoie de zeci de miliarde de euro pentru a fi salvat.

Costurile asigurarii datoriilor Spaniei impotriva riscului de neplata, prin intermediul contractelor credit default swaps (CDS), au atins noi niveluri record vineri, potrivit datelor furnizorului de servicii pentru piata financiara Markit.

Contractele CDS pentru Spania au urcat de la 5,96 puncte procentuale joi la 6,1 puncte procentuale, potrivit datelor Markit.

Astfel, costul asigurarii pe cinci ani a unei datorii de 10 milioane de euro a Spaniei a ajuns vineri la 610.000 de euro, in urcare cu 14.000 de euro fata de joi.

EximBank: IMM-urile raman tinta noastra principala... Premierul spaniol propune o autoritate fiscala centrala pentru zona euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x