Antena Căutare

SUA: Cresterea PIB-ului a fost revizuita in scadere cu 0,5%, la 2,0%

Guvernul american a anuntat marti ca a revizuit in scadere rata de crestere a PIB-ului Statelor Unite in trimestrul III al acestui an, relateaza AFP. In perioada iulie - septembrie, produsul intern brut a crescut cu 2,0% in cifre anualizate in raport cu trimestrul precedent, a precizat Departamentul Comertului, revizuind astfel in scadere cu 0,5 puncte prima sa estimare, publicata la finele lui octombrie.


Noile date ale guvernului indica faptul ca revizuirea in scadere a cresterii a fost generata in special dintr-o incetinire mai puternica decat previziunile a formarii stocurilor intreprinderilor.

Departamentul Comertului a revizuit in scadere cu 0,1 puncte progresia consumului (la 2,3%) si evolutia cheltuielilor publice (in scadere cu 0,1%), la care se adauga revizuirea in scadere cu 1,4 puncte a cresterii investitiilor, dar care ramane insa, la nivelul de 12,3%, cea mai puternica incapand cu trimestrul II din 2010.

Efectul acestor scaderi a fost compensat de o contributie mai buna a comertului exterior decat estimarea initiala. Potrivit noilor cifre, schimburile cu straintatea au adus 0,49 puncte de crestere in perioada verii.

Global, cifrele PIB-ului confirma ameliorarea cresterii economice a Statelor Unite, in conditiile in care economica nu a crescut oficial decat cu 0,4% in primul trimestru si cu 1,3% in cel de-al doilea.

Cresterea este insa slaba in comparatie cu ceea ce este nevoie (cel putin 2,4 - 2,7%, potrivit bancii centrale) pentru a permite o reducere sensibila a somajului care loveste tara.

sursa: Hotnews

Ungaria majoreaza TVA la 27%, in 2012. Cel mai mare nivel din Uniunea Europeana... Solutia unei banci pentru romanii loviti de criza: dus impreuna, ca sa economiseasca!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x