Antena Căutare

Top 10 apartamente de vânzare ieftine de la dezvoltatori imobiliari, în 2019

În 2019, apartamentele noi de vânzare din complexuri rezidențiale, construite de dezvoltatorii imobiliari în București și în marile orașe din țară, au înregistrat scumpiri semnificative față de cele vechi, ridicate înainte de anul 2000.  Suma medie cu care se vinde un metru pătrat de apartament era de 1.237 de euro pe metru pătrat util, în creștere în cel de-al doilea trimestru al anului. Chiar și așa, dezvoltatorii vin cu oferte de nerefuzat pentru cei care doresc să-și cumpere o locuință, în funcție de numărul de camere sau de modalitatea de plată a clientului.

În 2019, apartamentele noi de vânzare din complexuri rezidențiale, construite de dezvoltatorii imobiliari în București și în marile orașe din țară, au înregistrat scumpiri semnificative față de cele vechi, ridicate înainte de anul 2000. Suma medie cu care se vinde un metru pătrat de apartament este de 1.237 de euro pe metru pătrat util, cu tendință de creștere în cel de-al doilea trimestru al anului. Chiar și așa, dezvoltatorii vin cu oferte de nerefuzat pentru cei care doresc să-și cumpere o locuință, în funcție de numărul de camere sau de modalitatea de plată a clientului.

Oferta de apartamente de vânzare ieftine este variată și oferă posibilitatea de a alege o zonă mai centrală, un spațiu mai mare sau alte utilități extra, precum un loc de parcare inclus în prețul locuinței.

Într-un top 10 apartamente de vânzare ieftine de la dezvoltatori imobiliari, in 2019 se situează orașe mari precum Iași, Cluj, Bistrița, Piatra Neamț, dar și Capitala, unde tot mai mulți constructori au ridicat complexe rezidențiale în zonele periferice sau în localitățile limitrofe, extrem de aproape de București.

Apartamente de vânzare prin Programul Prima Casă

Cea mai populară modalitate de a achiziționa un apartament a devenit, în ultimii ani, accesarea programului Prima Casă, un program destinate celor care nu au mai avut în proprietate o locuință. Avantajul major îl reprezintă avansul mic impus de bancă, minimum 5% din valoarea creditului, plus rată lunară care se calculează în funcție de Robor și banca emitentă a contractului de credit.

Tot mai mulți români au apelat la Programul Prima Casă și au căutat apartamente de vânzare ieftine care să se încadreze în valoarea creditului accesat. În 2019, prin Prima Casă, îți poți achiziționa un apartament într-un complex imobiliar nou, direct de la dezvoltator, cu prețuri pornind de la 20.000 de euro. De exemplu, un apartament cu două camere în Cluj se vinde cu un preț pornind de la 19.900 de euro, pentru plata cash, constructorul scotându-l la vânzare cu acest preț în stadiu semifinisat. În orașe precum Iași, Bistriță sau Piatra Neamț, un apartament cu două camere pornește de la 25.000 de euro, plus TVA, iar în zona Capitalei, unul decomandat, cu două camere, în Bragadiru, pleacă de la 30.000 de euro.

Apartament cu preluare credit: Preț fix plus rate lunare

Dacă nu îndeplinești condițiile pentru a accesa programul Prima Casă, dar totuși vrei să cumperi un apartament, poți opta pentru preluare credit. Este necesar să faceți dovada unui venit minim lunar pentru ca banca să accepte preluarea împrumutului bancar. De exemplu, pentru un apartament cu două camere în Bragadiru, județul Ilfov, foarte aproape de București, se cere suma de 15.000 de euro, plus rata ce ajunge la 1.100 de lei lunar, timp de 18 ani rămași până la încheierea contractului de creditare, În acest preț intră și un loc de parcare asigurat proprietarului de dezvoltatorul imobiliar.

În București, cele mai ieftine apartamente noi de vânzare sunt în cartierele Militari și Rahova

Dacă ești în căutarea unui apartament de vânzare ieftin în Capitală, trebuie să știi că cele mai mici prețuri sunt în cartiere precum Militari, Rahova sau zona de sud a Capitalei, Berceni sau ieșirea spre autostrada A2. De exemplu, în Militari, dezvoltatorii imobiliari cer pentru două camere prețuri cuprinse între 29.000 și 50.000 de euro, la care se adaugă TVA-ul de 5%. Cele mai ieftine apartamete în Militari compartimentate cu două camere costă 30.000 de euro, însă au un spațiu util destul de mic, în jurul a 35 mp. În zona 1 Decembrie, găsești o locuință de vânzare cu 29.150 euro, două camera, 44 mp utili și toate îmbunătățirile necesare, noi. Apartamentul se predă complet finisat și nemobilat, precizează dezvoltatorul imobiliar în anunțul de vânzare, iar prețul este pentru plata cash.

Sunt peste 40.000 de anunțuri cu apartamente de vânzare pe cea mai mare platformă de anunțuri din România, LaJumate.ro, unde găsești oferte din toate județele, pentru nevoie și dorințele tale, dar și pentru bugetul pe care îl ai la dispoziție pentru a cumpăra o locuință nouă.

Vestea anului pentru 600.000 de români. Vor scăpa de datorii. Când intră în vigoare amnistia... Lovitură cruntă pentru mii de cetățeni! RADET avertizează că bucureștenii pot rămâne fără apă caldă în perioada următoar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x