Antena Căutare

Top 5 cele mai căutate joburi în Oradea

Pe o piață competitivă, cu forță de muncă tânără, angajatorii din România caută să-și completeze resursele umane prin oferte salariale motivante și beneficii aduse angajaților. În orașele mari, de pildă, companiile pun la dispoziția personalului asigurări medicale sau chiar abonamente la clinici private. Anunțuri cu locuri de muncă în special în mediul privat apar zilnic pe site-urile de specialitate, în special în București și în orașele mai tin țară. Potrivit ultimelor studii, România se confruntă cu deficit de personal în domenii precum sănătate, IT, construcții sau retail.

Pe o piață competitivă, cu forță de muncă tânără, angajatorii din România caută să-și completeze resursele umane prin oferte salariale motivante și beneficii aduse angajaților. În orașele mari, de pildă, companiile pun la dispoziția personalului asigurări medicale sau chiar abonamente la clinici private. Anunțuri cu locuri de muncă în mediul privat apar zilnic pe site-urile de specialitate, în special în București și în orașele mari din țară. Potrivit ultimelor studii, România se confruntă cu deficit de personal în domenii precum IT, construcții, servicii și sănătate.

În aceste condiții, românii sunt într-o continuă căutare a unui job mai bine plătit, cu condiții de muncă mai bune și cu beneficii în plus. Dacă ești din județul Bihor și ai studiat recent oferta de locuri de muncă în Oradea ai văzut că se caută angajați în domeniul IT, marketing, dar mai ales în zona de servicii, restaurante și retail.

Pe baza anunțurilor de locuri de muncă existente în 2019 pe internet, am alcătuit un TOP 5 al celor mai căutate joburi în Oradea:

Locuri de muncă pentru care nu se cer studii superioare

La o primă analiză, în Oradea se caută șoferi, fie că vorbim de conducători auto pentru categoria B, fie șoferi profesioniști, pentru categoriile C și E. Pentru ultimii, angajatorii cer studii medii sau școala profesională, minim doi ani experiență în conducerea autovehiculelor de mare tonaj, dar și cunoștinte minime de mecanică auto și întreținere a autocamioanelor. Oferă, în schimb, salariu atractiv, contract de muncă pe perioadă nedeterminată, cazare și alte beneficii.

Angajatorii din Oradea mai caută constructori și instalatori, iar salariul poate ajunge până la 3.500 de lei și tot în această categorie, cu aceeași bani în fiecare lună, există locuri de muncă de tinichigiu auto.

Dacă știi o manichiuristă, cosmeticiană sau coafeză bună în Oradea, dă-i de știre că există locuri de muncă plătite bine. Pe lângă salariul de bază, angajații își pot rotunji veniturile din comisioanele oferite la final de lună. Alte locuri de muncă disponibile în Oradea, pentru care nu se cer studii superioare sunt vânzătoare, casier, manipulant marfă, bucătar, ospătar sau personal pentru curățenie.

Locuri de muncă în IT, Marketing și Construcții

Joburi vacante în Oradea există și pentru absolvenții de studii superioare. Domeniile cu cele mai multe locuri de muncă disponibile sunt în IT și Marketing. De exemplu, unui Website Developer i se cere profesionalism privind timpul, costurile și termenele limită, abilitatea de a interacționa, comunica și prezenta idei, cunoașterea unor programe de specialitate, iar în schimbul serviciilor sale i se oferă salariu motivant, dar și posibilitatea de a lucra remote, adică de acasă, fără să fie nevoie să se deplasaze la un birou. Și zona de marketing își caută personal. Un Editor/ Copywriter și Online Marketing poate câștiga câteva sute de euro, iar jobul este atât full-time, cât și cu posbilitate de colaborare și cu un contrat part-time, în funcție de serviciile oferite și de necesitățile angajatorului.

Un alt domeniu în care se caută angajați în poziții de coordonare este cel al construcțiilor. Sunt joburi disponibile pentru inginer proiectant instalații în construcții sau maestru inginer-constructor. Cum arată cadidatul ideal? Este absolvent al unei facultați de specialitate (construcții, inginerie), are cunoștințe mediu /avansat AutoCAD și MS Office și capacitatea de lucru în echipă. Ca beneficii i se oferă salariu motivant și posibilitate de dezvoltare profesională.

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/laptop-m%C3%A2inile-omului-tastatur%C4%83-820274/

Chinezii de la CMC ar putea investi 1 miliard euro în Ungaria... Curs valutar euro 2 mai 2019. Cât scade euro, azi, la casele de schimb...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x