Antena Căutare

Touroperatorul IRI Travel anunţă că nu mai vinde pachete turistice către ţările europene expuse coronavirusului şi opreşte operaţiunile către aceste ţări timp de o lună

Touroperatorul IRI Travel, care are oferte către nordul Italiei şi Austria, a anunţat luni că a decis că nu va mai vinde pachete turistice către Italia şi alte state expuse epidemiei de coronavirus, oprind operaţiunile către aceste ţări timp de o lună.

Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus a trecut de 79.000, iar numărul deceselor 2.619, 27 fiind în afara Chinei, conform CNN. Noi focare au apărut în Coreea de Sud, Iran şi Italia, cu zeci de cazuri confirmate şi mai multe decese.

IRI Travel este totodată principalul touroperator pe destinaţia Bulgaria.

În prezent, IRI Travel are oferte către nordul Italiei, pachete către cele mai cunoscute destinaţii de schi, dar şi către Austria care tocmai a anunţat că opreşte anumite operaţiuni de transport care vin din această ţară.

„Am luat această decizie pentru că nu dorim să contribuim la răspândirea epidemiei de coronavirus. Preţuim mai mult sănătatea turiştilor noştri pe care nu dorim să-i expunem anumitor riscuri doar de dragul profitului. De asemenea, dorim să ne protejăm şi angajaţii care se deplasau către astfel de destinaţii”, a declarat Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel.

Directorul companiei a mai precizat că până la orele 14.00, toate ofertele către destinaţiile cu risc mare de infecţie vor fi scoase de pe site, iar partenerii din ţară vor fi anunţaţi că pentru o lună de zile, ofertele de acest gen nu vor mai fi disponibile.

„Către Italia avem oferte pentru 12 regiuni, majoritatea acestora fiind în nordul ţării. Mai mult, dacă acest fenomen contagios va continua ne gândim să impunem aceleaşi măsuri şi pentru destinaţiile dfe vară din sudul Italiei”, a mai afirmat Lucian Bădîrcea.

Compania îşi cere scuze pentru eventualele inconvenienţe provocate de decizia aceasta şi subliniază că ”alege siguranţa turiştilor”.

„Precizăm că prin anularea pachetelor noastre nu dorim să dăm un semnal de panică în piaţa turismului, ci doar alegem să fim precauţi şi responsabili cu privire la posibilele contaminări la care ar putea fi expuşi turiştii noştri”, a mai declarat CEO-ul IRI Travel.

El mai afirmă că, dacă situaţia o va impune, va lua aceeaşi decizie şi cu privire la destinaţiile învecinate Italiei.

”Dacă situaţia o va impune vom lua aceeaşi decizie şi cu privire la destinaţiile învecinate Italiei, dar sperăm să nu fie nevoie”, a adăugat el.


Sursa : news.ro

Grupul Alro a raportat pierderi de 68 milioane lei anul trecut, de la un profit net de 235,3 milioane lei în 2018... Euro scade, dar rămâne peste 4,8 lei. Preţul aurului urcă în continuare şi atinge un nou nivel record...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x