Antena Căutare

UE nu mai tolereaza traiul pe datorie. Vezi efectele asupra Romaniei!

Criza din Grecia a schimbat rapid orientarea bancilor centrale din tarile Uniunii Europene care nu mai vor sa permite traiul pe datorie. Iar romanii sunt printre cei mai indatorati europeni dupa ce au luat credite peste credite in perioada 2007-2009 de la bancile austriece, grecesti sau franceze.

Romania are printre cele mai mari niveluri de deficit de cont curent din Europa si din acest motiv reluarea creditarii la ritmul anterior crizei nu va mai fi posibila, considera Valentin Lazea, economist sef al BNR Acesta a precizat ca suntem pe locul al patrulea ca nivel de indatorare dupa Grecia, Portugalia si Turcia.

"Tarile din Europa nu vor mai tolera o crestere a traiului pe datorie. Daca cineva se gandeste ca se va relua creditarea dinainte de criza, sa uite acest lucru", a spus Lazea.

Mai marii finantelor europene se tem ca problemele Greciei ar putea fi contagioase si ca s-ar putea extinde si in tarile cu un nivel mare al datoriei.

Banca Centrala Europeana a avertizat ca extinderea crizei datoriilor din Grecia in sectorul bancar din zona euro reprezinta cel mai mare risc la adresa stabilitatii financiare a regiunii.

Sursa: Jurnalul National

Karoly Borbely: Decizia privind pretul si detaliile ofertei Petrom, saptamana viitoare... Leul s-a depreciat iar in raport cu Euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x