Antena Căutare

Vestea momentului! Guvernul dă BANI românilor! Ce condiții trebuie să îndeplinești

Vestea momentului pentru români! Guvernul a anunțat în urmă cu puțin timp că va acorda un sprijin lunar de 500 de lei persoanelor care îndeplinesc anumite condiții!

Guvernul va oferi sprijin lunar de 500 de lei timp de şase luni persoanelor care rămân fără locurile de muncă pe care le ocupau în ferme şi societăţi comerciale care desfăşurau activităţi în sectorul creşterii porcilor şi care au fost afectate de virusul pestei porcine, a anunţat joi premierul Viorica Dăncilă.

„Aşa cum s-a decis în urmă cu două săptămâni, adoptăm o OUG prin care stabilim noi măsuri de sprijin pentru cei care au avut de suferit din cauza virusului pestei porcine africane. Venim astfel în sprijinul persoanelor care îşi pierd locurile de muncă deţinute în societăţi comerciale care desfăşoară activităţi în sectorul creşterii porcilor. Concret, vom oferi o compensaţie financiară neimpozabilă, în valore de 500 de lei pentru fiecare persoană care şi-a pierdut locul de muncă din fermele afectate de pesta porcină africană”, a anunţat joi premierul Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Vestea momentului! Guvernul dă BANI românilor! Ce condiții trebuie să îndeplinești

Potrivit premierului, sprijinul financiar se va acorda lunar, timp de şase luni, începând cu data încetării contractului individual de muncă, pe lângă indemnizaţia de şomaj şi despăgubiri, arată news.ro.

„Consider că este nevoie de acest ajutor complementar celorlalte măsuri de susţinere financiară pentru acest sector, precum şi celor pentru combaterea răspândirii virusului. Prin rectificarea bugetară am asigurat deja numeroase resurse financiare pentru plata despăgubirilor, dar şi pentru achiziţia de materiale destinate controlului şi combaterii răspândirii virusului”, a explicat Dăncilă.

BNR Curs valutar 13 septembrie. Cât scad azi euro și dolarul... BNR Curs valutar 14 septembrie. Cât crește euro și cât costă dolarul azi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x