Antena Căutare

Vlas "si echipa", judecati pentru un "rest" din dosarul FNI

Plangerile facute de 5363 de pagubiti au fost uitate in 'nelucrare' la Parchetul Tribunalului Sibiu.

Ioana Maria Vlas, fostul presedinte al SC SOV Invest SA, a fost astazi trimisa in judecata pentru inselaciune in dauna unor deponenti la Fondul National de Investitii (FNI), ale caror plangeri nu au fost solutionate in dosarul-mama FNI.

Potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie, procurorii Serviciului Teritorial Alba au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor: Vlas Ioana Maria, Petrescu Marian, presedinte - director general al SC SOV INVEST SA, Mihaela Sima, director economic al SC SOV INVEST SA, toti cu antecedente penale, in sarcina carora s-au retinut infractiunile de inselaciune in forma continuata (fapta comisa in dauna a 5363 parti vatamate investitori FNI).

Totodata, in boxa acuzatilor se numara si: Marius Andrei, cenzor extern independent al SC SOV INVEST SA, Batrin Gavril, membru al C.A al SC SOV INVEST SA, Dita Ioan, membru al C.A. al SC SOV INVEST SA, Negrua Gheorghe, membru al Consiliului de Incredere (organism de reprezentare al F.N.I. in raporturile cu SC SOV INVEST SA - societate de administrare a F.N.I), Ionescu Muscel Ianculescu Mircea, membru al Consiliului de Incredere, Costescu Mircea, membru al Consiliului de Incredere, toti cu antecedente penale, in sarcina carora s-a retinut infractiunea de complicitate la inselaciune in forma continuata (fapta comisa in dauna a 5.363 parti vatamate investitori F.N.I.).

Faptele pentru care cei noua inculpati sus mentionati au fost cercetati si trimisi in judecata in prezenta cauza au la baza plangerile investitorilor FNI cu domiciliul pe raza Municipiului Sibiu, fiind introduse la organe judiciare de pe aceasta zona, respectiv fapte de inselaciune comise in dauna unui numar de 5.363 parti vatamate.

Tot articolul, in Jurnalul National

Media: Ziarele pierd in continuare cititori, cu putine exceptii... Fiscul a vandut de trei ori mai multe marfuri confiscate in ianuarie, fata de 2010...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x