Antena Căutare

Volumul platilor online a crescut cu 18%

Volumul platilor online a ajuns la nivelul de 80,5 milioane de euro in primele 6 luni ale anului, in crestere cu 18% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Numarul tranzactiilor a cunoscut o crestere de 8%, inregistrandu-se aproape 1,3 milioane de tranzactii, conform statisticilor Romcard.

Platile online sunt dominate in continuare de comenzile pentru achizitionarea de pachete turistice si bilete de avion, plata facturilor la utilitati, servicii si telecomunicatii. Spre deosebire de media de crestere a intregii piete, au existat domenii care au evoluat cu peste 30%.

Astfel, sectorul serviciilor (acces la continut, hosting, asigurari etc) a inregistrat o crestere de 63% a numarului de tranzactii fata de aceeasi perioada a anului trecut, vanzarile pentru produse IT&C au crescut cu 37%, segmentul vanzarii de flori a crescut cu 28% iar cartile cu 26%. Se remarca de asemenea sectorul ONG, tot mai multe organizatii neguvernamentale introducand optiunea de donatii online, fapt ce a dus la o crestere de 27% a numarului acestora.

"Daca pana acum vorbeam de cresteri in special in domeniile "vedeta" ale industriei, evolutia inregistrata de segmente precum cel social, de flori, carti, cadouri arata ca utilizatorii apeleaza la plata online pentru cumparaturi uzuale, de zi cu zi", a declarat Daniel Nicolescu, CEO ePayment.

In ceea ce priveste distributia tranzactiilor, lunile in care s-au inregistrat cele mai multe tranzactii au fost: mai - cu 186.000 de tranzactii si, surprinzator, ianuarie, traditional luna cea mai slaba - cu 183.000 de tranzactii.

Sursa: Jurnalul National

Segmentul foto, singurul in crestere din industria electroIT in 2010, va urca anul acesta cu 30%... BCE a majorat dobanda de politica monetara cu 0,25 puncte, la 1,5%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x